18 Απρ 2019

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ: Να ξεκινήσει έγκαιρα η δακοκτονία με ευθύνη της Περιφέρειας

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει για τη δακοκτονία:

«Άμεσος είναι ο κίνδυνος να καταστραφεί και φέτος η ελαιοπαραγωγή λόγω καθυστερημένης δακοκτονίας, οφειλόμενης στη επιμονή της Περιφερειακής Αρχής να εμπιστεύεται σε εργολάβο την προστασία της βασικής πηγής εισοδήματος της Λέσβου σε εργολάβους.

Η Περιφερειακή Αρχή της κ. Καλογήρου είναι υπόλογη για την καταστροφή της περυσινής ελαιοπαραγωγής, διότι, όπως και η προηγούμενη, του κ. Γιακαλή, απορρίπτει πεισματικά, με αβάσιμες δικαιολογίες, την πρόταση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να κάνει η ίδια τη δακοκτονία, όπως γινόταν μέχρι το 2011 από τη Νομαρχία και την Περιφέρεια, αποφεύγοντας, έτσι ενδεχόμενες εμπλοκές της δημοπρασίας και απώλεια πολύτιμου χρόνου, Θυμίζουμε ότι αυτό συνέβη πέρυσι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η δακοκτονία κατόπιν εορτής, όταν πια ο δάκος είχε "φουντώσει" και είχε ήδη καταστραφεί ο ελαιόκαρπος.

Είναι άμεσος ο κίνδυνος να συμβεί το ίδιο και φέτος, με την εμπλοκή που παρουσιάστηκε πάλι στη δημοπρασία.

Να μην ξαναζήσουμε την περυσινή καταστροφή, γιατί θα είναι η χαριστική βολή για τη Λέσβο.

Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της παραγωγής τους στα χέρια τους διεκδικώντας να ξεκινήσει έγκαιρα η δακοκτονία με ευθύνη της Περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου