12 Απρ 2019

Χίος: Μαζικά ενάντια στις κατασχέσεις των λαϊκών περιουσιών που προωθούν κυβέρνηση - τραπεζίτες

Σε μαζική σύσκεψη καλούν την Τετάρτη 17 Απρίλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τις απειλές για κατάσχεση στην πρώτη κατοικία του Χιώτη τυπογράφου Γ. Παληού, με κείμενό τους, πολίτες και φορείς του νησιού.

Το πλαίσιο αναδεικνύει την κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου και καταλήγει σε συγκεκριμένα αιτήματα για τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά. Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», και «Η κατοικία είναι δικαίωμα», καλούν σε κοινό αγώνα αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους, βιοτέχνες, εργαζόμενους, νεολαία  για να αποτρέψουν στην πράξη τις κατασχέσεις.

Εν τω μεταξύ παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν στην τράπεζα χθες ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιο δήμαρχο Χίου Μάρκο Σκούφαλο και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιώργη Αμπαζή στο πλαίσιο περιοδείας του πρώτου στο νησί.

Σήμερα, με ανακοίνωσή της, στήριξη δηλώνει και το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, ενώ τη στήριξή της έχει εκφράσει και η ΟΕΒΕ. Τέλος στηρίζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, μετά από την ανάδειξη του θέματος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου