10 Απρ 2019

Δελτίο Τύπου για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, Τρίτη 9 Απριλ. 2019.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάμος 10/04/2019
 
Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της οικ. Επιτροπής την Τρίτη 9/4/19. Για θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ πολλών άλλων, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

- Καταψηφίσαμε την διαδικασία για τη δακοκτονία στη Λέσβο γιατί θεωρούμε ότι με τον τρόπο που γίνεται στο τέλος αποβαίνει σε βάρος των αγροτών. Πέρυσι έγινε πολύ αργά επειδή κρίθηκε άκυρη η μοναδική προσφορά. Φέτος φοβόμαστε ότι θα επαναληφθεί το ίδιο έργο λόγω ενδεχομένων ενστάσεων με αποτέλεσμα την καθυστερημένη και αναποτελεσματική έναρξη της δακοκτονίας.

Η πρότασή μας που παλεύουμε εδώ και χρόνια, είναι: τη δακοκτονία να την κάνει η ίδια η περιφέρεια με δικά της μέσα και το κατάλληλο προσωπικό που θα προσλαμβάνει όπως γινόταν μέχρι και το 2011. 

- Στο θέμα «ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ» ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ θεωρώντας ότι είναι ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ αυτά τα μέτρα (συστήματα παρακολούθησης) πολύ δε περισσότερο που δεν γίνεται καθόλου λόγος για έργα υποδομών και ολοκληρωμένων δράσεων πρόληψης πυρκαγιών και πλημμυρών. Κάθε χρόνο καλούμε το Π.Σ να συνεδριάσει έγκαιρα με αποκλειστικό θέμα την δασοπυροπροστασία ώστε να αποφασίσουμε ποιες είναι οι ανάγκες της ΠΒΑ σε τέτοια έργα αλλά το αίτημά μας πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων από τον Πρόεδρο του ΠΣ.

- Καταψηφίσαμε την χρηματοδότηση της εκδήλωσης που θα γίνει στη Λήμνο για παρουσίαση του έργου της περιφέρειας με έκδοση διαφημιστικού υλικού κ.λ.π. Είναι φιέστα προεκλογικού χαρακτήρα, αφού έχουμε ήδη μπει στην επίσημη προεκλογική περίοδο. Προτείναμε τα έξοδα να τα πληρώσει η παράταξη της κυρίας Καλογήρου. Διαφορετικά πρέπει να καλύψουν αντίστοιχες δράσεις για όλους τους συνδυασμούς, πράγμα που δεν συμφωνούμε μια και τα οικονομικά της περιφέρειας είναι πενιχρά.

- Η ΛΑΣ αποχώρησε από την συνεδρίαση στη συζήτηση των εκτός ημερήσιας διάταξης, που τα έστειλαν καθυστερημένα ηλεκτρονικά τα μεσάνυχτα της παραμονής της συνεδρίασης, χωρίς να έχουμε το περιθώριο να τα μελετήσουμε. Θα έπρεπε να κουβαλάμε μαζί μας και το κομπιούτερ. Διαμαρτυρηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο γιατί είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου