26 Απρ 2019

ΛΑ.Σ ΛΗΜΝΟΥ: Για το επίδομα των επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο

Με παρέμβασή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Κόρακας, κατέθεσε από τις 7 Απρίλη το υπόμνημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ για το Νοσοκομείο Λήμνου.

Σε αυτό, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα της έλλειψης μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο, προβάλλεται και το αίτημα των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο Λήμνου, να τους παρέχεται από την περιφέρεια το επίδομα που προβλέπεται για τους επικουρικούς γιατρούς των ακριτικών νησιών, ως ένα κίνητρο παραμονής τους στα νοσοκομεία των νησιών.

Ο Σ. Κόρακας ζήτησε να περιληφθεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της επομένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε αυτό να αποφασίσει τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.

Όμως, τόσο η περιφερειακή αρχή, όσο και ο Έπαρχος Λήμνου και υποψήφιος δήμαρχος, αγνόησαν το αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ για το επίδομα των επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου και δεν το έθεσαν ως θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, που έγινε στις 19 Απρίλη.

Σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισημαίνεται: 
Η στάση αυτή δείχνει την υποτίμηση του σοβαρού ζητήματος της στελέχωσης του νοσοκομείου του νησιού μας με ιατρικό προσωπικό, αφού δεν ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν ούτε το ελάχιστο αυτό αίτημα, που αφορά τα κίνητρα παραμονής των γιατρών στο νοσοκομείο.

Την ίδια στάση βέβαια κρατούν και οι άλλοι συνδυασμοί, που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα ζητήματα του νοσοκομείου, της δημόσιας και δωρεάν Υγείας γενικότερα.
Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Αποδέχονται την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική που μεταθέτει στους δήμους και αυτά τα ζητήματα με "ασπιρίνες" του τύπου των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού μας να μην αποδεχθούν αυτές τις επικίνδυνες για την υγεία τους πολιτικές, τόσο της κυβέρνησης, όσο και των αυτοαποκαλούμενων "ανεξάρτητων" δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών και να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μέσα και έξω από το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο, για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου του νησιού μας με το απαραίτητο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου