17 Οκτ 2014

Δ.Τ. του Δήμου Ικαριας - Για την εξόρυξη της πέτρας στην Ικαρία

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ    
Άγιος  Κήρυκος: 13/10/2014                               
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
   Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο δήμος Ικαρίας κάλεσε σε σύσκεψη στον Εύδηλο τους άμεσα απασχολούμενους του κλάδου των κατασκευών, με την πέτρα. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν περίπου 30 εργαζόμενοι (χτίστες– χειριστές μηχανημάτων, κλπ) και εργολήπτες.
    Από την συζήτηση προέκυψε οτι από την εξόρυξη της πέτρας στην Ικαρία μέχρι και την χρήση,  ζουν άμεσα και έμμεσα πάνω από 500 άτομα.
    Αφού έγινε κουβέντα για τον μέχρι σήμερα «παράνομο» τρόπο εξόρυξης, από πλευράς του δήμαρχου έγινε καθαρό ότι ο δήμος Ικαρίας δεν θα μείνει θεατής στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στην εξόρυξη  της σχιστολιθικής πλάκας όσο και του δομικού  λίθου

    Ο δήμαρχος  ενημέρωσε οτι είδη έχουν ξεκινήσει οι  αναγκαίες ενέργειες για να προσδιοριστεί το θεσμικό πλαίσιο και η κατηγορία που πρέπει να υπαχθεί η Ικαριώτικη πέτρα καθώς και η διαδικασία αδειοδότησης με βάση την οποία θα προχωρήσουν από τον δήμο οι  απαραίτητες ενέργειες .
     Ακολούθησε πλούσια συζήτηση  έγινε  ανταλλαγή απόψεων  και έγιναν προτάσεις για πιθανούς χώρους που θα υποδειχθούν στους μελετητές, αλλά και για το μοντέλο λειτουργίας των χώρων εξόρυξης μετά την επιδιωκόμενη αδειοδότηση.
ΔΗΜΟΣ   ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου