13 Οκτ 2014

Παρεμβάσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο ΣΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 9-10-2014)

  • Ερώτηση - τοποθέτηση για την «αξιολόγηση» των δημοτικών υπαλλήλων έκανε προς το δήμαρχο Σάμου η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητώντας να επαναβεβαιωθεί η απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο υιοθέτησε πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο Ν. 4250/2014 και δεσμεύτηκε να μην εκδώσει απόφαση επιμερισμού ποσοστών που είναι προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του αντεργατικού μέτρου. Απαντώντας στην ερώτηση που έθεσε ο Κώστας Τζίχας επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  ο δήμαρχος Σάμου Μιχ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε ότι δεν έχει υπογράψει την ποσόστωση χαρακτηρίζοντάς την ανακολουθία ειδικά για τους νησιωτικούς δήμους. 
  • Σε  άλλη ερώτησή μας για την απαράδεκτη κτιριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο στέγασης των  1ου και 2ου Γυμνασίων Σάμου παρά τα επανειλημμένα διαβήματα των Συλλόγων Γονέων και τα πορίσματα των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ο δήμαρχος απάντησε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες θα φέρουν σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή τους για   την αντιμετώπιση της κατάστασης.
  • Ερώτηση - τοποθέτηση έθεσε επίσης η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεανώ Σαρρηγεωργίου σχετικά με τον αποκλεισμό της Ένωσης Γονέων από τη σχολική  επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την αστήρικτη δικαιολογία ότι η Ένωση Γονέων δεν υφίσταται. Την δικαιολογία που επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντέκρουσαν με το καταστατικό και τα πρακτικά συνεδριάσεων τόσο η δημοτική μας σύμβουλος, όσο και η γραμματέας του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων  Ελένη Περπιράκη που πήρε το λόγο. Ο δήμαρχος ζήτησε να προσκομιστούν τα αποδεικτικά έγγραφα και να αρθεί ο αποκλεισμός.
  • Με παρέμβασή της η Λαϊκή Συσπείρωση απέτρεψε τον αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου Σάμου από την Επιτροπή Παιδείας του δήμου, που επιχείρησε η πλειοψηφία. Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Τζίχας υπογράμμισε ότι αν κάποιος φορέας δικαιούται να μετέχει στην επιτροπή που αφορά την εκπαίδευση αυτός είναι πρωτίστως το Εργατικό Κέντρο, η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του νομού. Γιατί εκπροσωπεί τους εργαζόμενους οι οποίοι πρώτοι απ’ όλους ζούν τους αποκλεισμούς της ταξικής εκπαίδευσης που επιχειρεί ν’ αφήσει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών ημιμαθή για να αποτελούν φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς αξιώσεις και δικαιώματα.Τελικά στην Επιτροπή εκπροσωπούνται από τους φορείς, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η ΕΟΣΣ.
  • Απείχε η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την ψηφοφορία για την εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και  της επιχείρησης» καταγγέλλοντας τον θεσμό ως δούρειο ίππο και διαμεσολαβητή των επιχειρηματιών που σύντομα με βάση τον «Καλλικράτη» και την κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, θα θελήσουν να «επενδύσουν» σ’ αυτούς τους τομείς εκτινάσσοντας το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο δημότης.
Σάμος 10-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου