14 Νοε 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου για τις πλημμύρες

ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΩΡΑ!

Για μια ακόμη φορά «ο βασιλιάς αποδείχθηκε γυμνός» και στη πρώτη δυνατή μπόρα, βγήκε  καταμουσκεμένος. Καθαρά από τύχη δεν θρηνούμε θύματα.
Η απουσία στοιχειωδών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νησί, πληρώθηκε ακόμη μια φορά με σοβαρές ζημιές σε  υλικά αγαθά (αυτοκίνητα) από την κατάρρευση αυλότοιχου του Δημοτικού σχολείου στο Πάνω Βαθύ και με πλημμυρισμένα καταστήματα στη περιλάλητη «παραλιακή» της πρωτεύουσας του νησιού.
- Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του σχολείου και να παρθούν μέτρα ασφάλειας των παιδιών.
- Να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν,  οι συνδημότες μας και να αποκατασταθούν οι υποδομές που καταστράφηκαν.

Ειδικότερα για το έργο της παραλιακής (όπου, συνέβη αυτό που προέβλεπαν οι πάντες), αισθανόμαστε ότι μιλάμε σε «ώτα μη ακουόντων», επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την προχειρότητα και τη τσαπατσουλιά μελέτης και κατασκευής για τα οποία κανείς ποτέ δεν δίνει λογαριασμό, ούτε έχει συνέπειες.

Προκαλεί επιπρόσθετη οργή, το γεγονός, ότι στο ανεπαρκέστατο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2015 το οποίο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε, και συγκεκριμένα στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, δεν προβλέπεται για μια ακόμη φορά κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ στο Ηραίον ακόμη (μετά από χρόνια) περιμένουν...
·  Έστω τώρα, αλλά χωρίς καθυστέρηση, πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και ενόψει της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του Δήμου, να προβλεφθούν αντιπλημμυρικά έργα και να καταρτίσει  διεκδικητικό πλαίσιο απόσπασης πόρων προς τη κατεύθυνση γενικότερα έργων Πολιτικής Προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά). 
·  Η Περιφέρεια και ο Δήμος να προχωρήσουν σε άμεσο καθαρισμό ρεμάτων, σε έλεγχο κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων (ειδικά σε σχολεία κλπ), σε έλεγχο και αποφράξεις των αγωγών όμβριων υδάτων κ.ά.

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε στη διάθεση των συνδημοτών μας και θα πρωτοστατήσουμε -όπως πάντα- στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Σάμος 13-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου