25 Νοε 2014

Καταγγελία για απεργοσπαστική ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής

Ανακοίνωση-καταγγελία

Απεργοσπαστική ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής

Ενώ για την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014 η ΕΕ της Γ ΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προκήρυξαν τουλάχιστον πριν 45 μέρες πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία ενάντια στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ που τους έχει γονατίσει, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κατρακάζoς όρισε σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους της Λέσβου και φορείς του  νησιού που εμπλέκονται στον τουρισμό, η οποία έγινε γνωστή μόλις σήμερα με την αποστολή της σχετικής πρόσκλησης.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου» μόλις πληροφορήθηκε, από την πρόσκληση, τη διοργάνωση της σύσκεψης, ζήτησε από την κ. Καλογήρου, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, (επειδή δεν μπόρεσε να έλθει σε επαφή  με τον κ. Κατρακάζο) μετάθεση της ημερομηνίας της σύσκεψης έστω για την επόμενη ημέρα 28-11-2014, θεωρώντας ότι  αυτό επιβάλλεται από στοιχειώδη σεβασμό στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Το απλό και δίκαιο αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν έγινε δεκτό με τον σαθρό ισχυρισμό  ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  «είχε ορίσει την σύσκεψη πριν δυο εβδομάδες, δηλ πριν ανακοινωθεί η απεργία (ενώ η απεργία  έχει  ήδη ανακοινωθεί    και ευρύτατα προβληθεί, από τα μμε και τα συνδικάτα, εδώ και 45 μέρες) και ότι έχει εκδώσει τα εισιτήρια του»  από Σάμο, όπου διαμένει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τουρισμό.
Είναι βέβαιο ότι η ημέρα αυτή ορίστηκε σκόπιμα στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας.

Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική τακτική της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου και καλούμε τόσο τους αιρετούς που έχουν κληθεί, όσο και τους υπαλλήλους, που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, να απέχουν απ’ αυτή.
Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους  και να πάρουν σύσσωμοι μέρος στην Πανεργατική - Πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία

Μυτιλήνη 24 Νοέμβρη 2014
Η Γραμματεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου