8 Ιουλ 2018

Διήμερη περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη Λέσβο με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη: Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένος λαός. Αυτός είναι ο δρόμος

Με τη διήμερη περιοδεία, 4 και 5 Ιούλη, του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Λέσβο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, συνεχίστηκε η πολιτική δραστηριότητα που ξεδιπλώνεται ένα μήνα και πλέον σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού από κεντρικά και τοπικά στελέχη του Κόμματος.

Και σε αυτή την περιοδεία αναδείχθηκε η τραγική κατάσταση στη δημόσια Υγεία, που θέλουν δεν θέλουν βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά και οι επισκέπτες - τουρίστες του νησιού, ενώ ανάγλυφα έθεσε τη σφραγίδα της στη «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, η εικόνα της -ένα χρόνο μετά το σεισμό- μαρτυρικής Βρύσας.

Στις συνομιλίες τους με τον Γιάννη Πρωτούλη και τα στελέχη του Κόμματος οι κάτοικοι της Λέσβου έδειξαν να αντιλαμβάνονται το ιδιαίτερα μεγάλο φορτίο που προορίζει για τους νησιώτες η υλοποίηση των μνημονιακών μέτρων τα επόμενα χρόνια, τη φάκα που κρύβει πίσω του το «τυράκι» της αναβολής της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, όταν συνδέεται με το προσφυγικό - μεταναστευτικό που τους έχει γονατίσει, αλλά και το προεκλογικού τύπου ανέκδοτο που η κυβέρνηση ονόμασε «μεταφορικό ισοδύναμο».

Ο Γ. Πρωτούλης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο «Λαϊκών Αγωνιστών» στο Μανταμάδο.

Τραγική η κατάσταση στον τομέα της Υγείας

ΠΕΔΥ χωρίς παιδίατρο, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο!!! Η δικαιολογία; Δεν υπάρχει, λέει, οργανόγραμμα και για αυτό δεν μπορούν ούτε να ζητηθούν ούτε και να γίνουν συγκεκριμένες προσλήψεις. Τα λύματα από τα διάφορα ιατρεία του; Επί επτά μήνες ήταν στα ψυγεία και στα κιβώτια σε αποθήκες, γιατί είχε λήξει η σύμβαση με τον επιχειρηματία που τα έπαιρνε και τόσο καιρό έκανε να βρεθεί λύση!!! Δηλαδή η σύγχρονη δημόσια δομή πρωτοβάθμιας Υγείας -εν έτει 2018- σε όλο της το μεγαλείο.

Κέντρο Υγείας στον Πολυχνίτο, με έναν οδηγό ασθενοφόρου για να καλύψει τρεις ημερήσιες βάρδιες και αυτό όταν δεν «δανείζεται» το ασθενοφόρο στο κέντρο Υγείας Καλλονής, οπότε καλείται το ασθενοφόρο από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης να έρθει στον Πολιχνίτο, να πάρει τον ασθενή και να τον μεταφέρει πίσω στο νοσοκομείο, 75 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα.

Γιατροί σε όλες τις δημόσιες δομές με ημερομηνία λήξης, ένα χρόνο σύμβασης με πιθανότητα να προστεθεί άλλος ένας χρόνος. Και μετά δήθεν απορούν γιατί οι νέοι γιατροί, 30άρηδες πάνω-κάτω, έτοιμοι να κάνουν οικογένεια και ζητώντας για αυτό μια σταθερή δουλειά, απορρίπτουν τα ισχνά κίνητρα που τους δίνουν και στρέφουν την πλάτη τους στα νησιά.

Μια συνολική κατάσταση που μπορεί να χαρακτηριστεί απαράδεκτη, με το υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων να δουλεύουν με αυταπάρνηση κυριολεκτικά σαν να ήταν σε συνθήκες εκστρατείας.

Στη Βρύσα: Εικόνα βιβλικής καταστροφής!

Από τα 290 κτήρια που έχουν δηλωθεί κόκκινα, ένα χρόνο μετά, μόνο στα 90 έχουν αρχίσει διαδικασίες κατεδάφισης. Και αυτές έχουν σταματήσει δέκα μέρες τώρα γιατί ο εργολάβος έχει να πάρει λεφτά πάνω από ένα μήνα. Στα χαρακτηρισμένα κίτρινα -άλλα τόσα- δεν έχει αρχίσει ακόμα καμία επιδιόρθωση. Σε πολλά από αυτά οι ιδιοκτήτες τους ακόμα δεν έχουν μπορέσει να μπουν μέσα.
Ήταν χαρακτηριστική η εικόνα από την ανοιχτή ντουλάπα του δεύτερου ορόφου ενός «κόκκινου» σπιτιού, όπου φαινόταν από το δρόμο άθικτη η κρεμάστρα με τα πουκάμισα. Και να περνοδιαβαίνει κάθε λίγο και λιγάκι το μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με την ιδιότητα του «συντονιστή» για τα ζητήματα των σεισμοπλήκτων. Όχι ότι υπάρχει και τίποτα για να συντονίσει. Απλά, φαίνεται πως έχει επιφορτισθεί με το καθήκον να καταβάλει προσπάθειες για να κατευνάζει την αγανάκτηση των κατοίκων. Τα σχολεία πάνε για δεύτερη χρονιά να τη βγάλουν σε κοντέινερ. Σε κάποια από τα λιγοστά σπίτια που ο εγκέλαδος δεν τα πείραξε -«πράσινα»- υπάρχουν πελώριες ταμπέλες «πωλείται». Ποια οικογένεια να μείνει πλέον στο χωριό όταν δεν υπάρχει ούτε ένα καφενείο, όταν βγαίνεις στο δρόμο και από την εικόνα που αντικρίζεις σε πιάνει κατάθλιψη;
1 / 9

Προωθούν νέες «Αμυγδαλέζες»

Τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από τις απαράδεκτες αυτές καταστάσεις αλλά και για το προσφυγικό - μεταναστευτικό καθώς και τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχουν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις πάνω στα λαϊκά στρώματα και τις προτάσεις του ΚΚΕ, ανέλυσε ο Γιάννης Πρωτούλης, στη συνέντευξή του το μεσημέρι της Τετάρτης προς τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στην ομιλία του το βράδυ της ίδιας μέρας στο Μανταμάδο, όπου ανάμεσα σε άλλα τόνισε και τα παρακάτω:
«Από το "GoBack κα Μέρκελ", στα μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα και τώρα και σε συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ για νέες "Μόριες", νέες "Αμυγδαλέζες" για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων ανθρώπων, νέες αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου! Έχει γνωρίσει πολιτικάντηδες αυτός ο τόπος, αλλά τούτοι εδώ θα αφήσουν ιστορία με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Ο λαός των νησιών δεν πρέπει να παγιδευτεί από τη νέα προεκλογική προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τέτοια είναι η προεκλογική τύπου εξάμηνη αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ και μόνο για τα νησιά που έχουν χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Και κυρίως είναι πρόκληση για τους νησιώτες η ψεύτικη αντιπαράθεση, ο σκυλοκαβγάς με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ.

Όλοι τους έχουν ψηφίσει μαζί το τρίτο μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο και υποκρίνονται γιατί φοβούνται την αγανάκτηση των νησιωτών.

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ που είδαμε τους βουλευτές τους να πανηγυρίζουν γιατί δήθεν ο αγώνας δικαιώθηκε, έχουν μεγάλες ευθύνες, επειδή συνδέουν την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ με το προσφυγικό! Είναι δικαίωση του αγώνα των νησιωτών αυτή η κοροϊδία;

Είναι απαράδεκτη η λογική του οικονομικού ανταλλάγματος με την αποδοχή των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ, που μετατραπεί τα νησιά σε μόνιμο χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστάτησε στους αγώνες και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για να υπάρξει ο μειωμένος συντελεστής, καλεί το λαό των νησιών να συνεχίσει πιο αποφασιστικά την πάλη του.

Επιπλέον ψηφίστηκε στη Βουλή άλλη μια μορφή επιδότησης των εφοπλιστών με τον προκλητικό τίτλο "μεταφορικό ισοδύναμο". Πρόκειται για κοροϊδία απέναντι στους νησιώτες. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να αυξήσουν την τιμή των εισιτηρίων για τα ναύλα των εμπορευμάτων πάνω από το ποσό της επιστροφής, να κάνουν ό,τι θέλουν με τη συχνότητα και τη διάρκεια των δρομολογίων των καραβιών στο δίκτυο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Το μέτρο αποκλείει τα λαϊκά στρώματα της ηπειρωτικής Ελλάδας που θα ήθελαν να πάρουν μια ανάσα στα νησιά μας ενώ αφήνει στο απυρόβλητο το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που θησαυρίζει με προνόμια, φοροαπαλλαγές και κρατικές επιδοτήσεις πάνω από 1,2 δισ. ευρώ από το 2001. Δηλαδή δεν φτάνει το αφορολόγητο πετρέλαιο που τους έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις, οι πάμπολλες φοροαπαλλαγές, οι τσακισμένοι μισθοί των ναυτεργατών αλλά έρχεται και αυτό το νομοσχέδιο και θα δοθούν 50 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ από του χρόνου θα κοστίζει για τις τσέπες των εργαζομένων σε ετήσια βάση 150 εκατ. ευρώ! Να σημειωθεί ότι οι εφοπλιστές για τις άγονες γραμμές έχουν ήδη τσεπώσει ως επιδότηση 120 εκατ. ευρώ για τη δρομολογιακή περίοδο που "τρέχει"!

Η ΝΔ καταψήφισε το νομοσχέδιο, όχι γιατί διαφωνεί με την ουσία του, όπως ανέφερε ο εισηγητής της, Χ. Αθανασίου, αλλά με τον τρόπο που το εφαρμόζει. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ψήφισαν υπέρ, η ναζιστική Χρυσή Αυγή ψήφισε παρών, ζητώντας να μειωθούν και οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων, δηλαδή οι εφοπλιστές όχι μόνο να παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο αλλά και σε χαμηλές τιμές!!!»

Τα τεράστια προβλήματα είναι εδώ

«Αυτή η συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου μεταφέρεται πάνω σε ένα νέο όχημα εγκλωβισμού των εργαζομένων, του λαού, ένα νέο "εθνικό στόχο", τη "δίκαιη ανάπτυξη" για την οποία ζήσαμε και την ανάλογη φιέστα εδώ στο νησί πριν δυο μήνες!

Η κουστωδία των κυβερνητικών έφυγε αλλά τα τεράστια προβλήματα είναι εδώ!
Το Νοσοκομείο με τραγικές επικίνδυνες ελλείψεις, τα Κέντρα Υγείας το ίδιο. Μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε με πολλές παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή την τραγική κατάσταση. Επανειλημμένα έγραψε ο Ριζοσπάστης με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, όπου φιλοξενήθηκαν όλες οι καταγγελίες των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και του άλλου προσωπικού. Η διεύθυνση Γεωργίας το ίδιο, με μόνο 5 κτηνιάτρους ενώ χρειάζεται 15. Οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας είναι εγκαταλελειμμένοι, χάνουν τα κοπάδια τους από ασθένειες αβοήθητοι, οι αγρότες με την αγωνία της σοδειάς, π.χ. αν θα εγκριθεί το κονδύλι για τους ψεκασμούς για το δάκο. Χωρίς τιμές τα προϊόντα, οι βιομήχανοι έτσι κερδίζουν και η μικρομεσαία αγροτιά ξεκληρίζεται.

Οι σεισμόπληκτοι χόρτασαν λόγια. Οι συνολικές ζημιές που προκλήθηκαν κατά τον περσινό καταστροφικό σεισμό στο νησί ξεπερνούν τα 54 εκατ. ευρώ. Η ΕΕ ενέκρινε μόλις 1,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή αποζημιώνει το 2,5% των ζημιών και αυτό θα πάει στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό απάντησαν στην ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ.

Λένε τώρα ότι η ΕΕ θα δώσει 20 εκ. στα νησιά για το προσφυγικό. Πρώτα πρέπει να μας πούνε πού κατέληξαν τα προηγούμενα χρηματοδοτικά πακέτα. Κατέληξαν στις τσέπες λίγων που κάνουν μπίζνες με τους ξεριζωμένους, γιατί στους πρόσφυγες δεν πήγαν, ούτε στο νησί πήγαν. Εκεί θα καταλήξουν και τα επόμενα και μην προσπαθούν να μας ξεγελάσουν με καθρεφτάκια σαν τους ιθαγενείς!

Τις προηγούμενες μέρες έγινε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα. Μόνο ανατριχίλα προκαλούν οι δηλώσεις τους, νέα βάσανα φέρνουν στους λαούς.

Στις αποφάσεις που πήραν όλοι μαζί, σοσιαλδημοκράτες, νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί και αριστερούληδες, οι συντηρητικοί μαζί με τους τάχα προοδευτικούς της Ευρώπης, η Μέρκελ με τον Τσίπρα αγκαλιά, συμφώνησαν να δημιουργηθούν χώρες-αποθήκες προσφύγων και μεταναστών είτε στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία είτε και αλλού όπως Αλβανία, Κόσοβο κλπ. Συμφώνησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ή αλλιώς "καταυλισμοί κλειστού τύπου" αλά ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πολλές Αμυγδαλέζες είτε σε χώρες εντός Ευρώπης αλλά και σε χώρες εκτός Ευρώπης όπως Λιβύη και άλλες αφρικανικές χώρες. Για αυτό και δίνουν 3 δισ. στην Τουρκία και 500 εκ. σε αφρικανικές χώρες.

Σε αυτό το αίσχος συμφώνησε και η ελληνική κυβέρνηση!

Θέλουν να έχουν μόνιμες δεξαμενές από τις οποίες τα ευρωπαϊκά μονοπώλια θα μπορούν να τραβούν το φθηνό εργατικό δυναμικό όποτε κι όσο κάθε φορά χρειάζονται για τη μέγιστη κερδοφορία τους.
Θέλουν να μπορούν να παίζουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια και παζάρια πάνω και στις πλάτες των ξεριζωμένων.
Εμείς όμως δεν ανεχόμαστε οι θάλασσές μας να γίνονται μαζικά νεκροταφεία! Δεν θέλουμε τα νησιά μας, οι πόλεις, τα χωριά μας να μετατρέπονται σε κέντρα ταλαιπωρίας των ξεριζωμένων!Ούτε να γίνονται τόποι που δρουν κι εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες κυκλώματα και συμμορίες, διάφορες υπηρεσίες των ιμπεριαλιστών!
Η αιτία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο.
Σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή συμμετέχει και στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη.
Τα αμερικάνικα πολεμικά πλοία φορτώνουν πυραύλους για να ξεσπιτώνουν, όσους δεν σκοτώνουν, από τα ελληνικά λιμάνια, όπως αυτό της Σούδας. Εδώ ασκούνται οι πιλότοι των Ισραηλινών για να ισοπεδώνουν πολιτείες και χωριά.
Απόδειξή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πολλά συχαρίκια και μετάλλια φέτος για την πολύτιμη βοήθεια, όπως ομολόγησε ο Αμερικανός πρέσβης και ο γραμματέας του ΝΑΤΟ στο δολοφονικό έργο στη Συρία».

ΚΚΕ δυνατό παντού
«Το ΚΚΕ παλεύει με συνέπεια για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών, για να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία, νομική βοήθεια με ευθύνες του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα αλληλεγγύης με το αζημίωτο, εκμεταλλεύονται το ίδιο πρόσφυγες και Έλληνες εργαζόμενους, δεν λογοδοτούν πουθενά και σε κανέναν, στην πλειοψηφία τους έχουν άλλα, σκοτεινά σχέδια.

Οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης προς τη χώρα τελικού προορισμού, την άμεση επανένωση των οικογενειών τους. Η συντριπτική πλειοψηφία, με βάση τις απαντήσεις των ίδιων των προσφύγων και των μεταναστών, θέλει να φύγει, το 68% για τη Γερμανία, το 31% για άλλες χώρες της ΕΕ και μόλις το 0,4% θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα.

Την άσχημη κατάσταση που δημιουργεί η κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος εκμεταλλεύονται οι φασίστες και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής που επιτίθενται σε πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες και έχουν και στήριξη, πλάτες από μεγάλα αφεντικά.

Το δικό μας επιτακτικό καθήκον βρίσκεται στην πάλη μαζί με το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γεννάει φτώχεια και προσφυγιά, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την αποδέσμευση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να σταματήσει να δίνεται το 2% του ΑΕΠ, κοντά στα 4 δισ., για τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Φίλες και φίλοι,

Δεν γίνεται αλλαγή και ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας περιμένοντας σωτήρες να φέρουν την ελπίδα, να αλλάξουν κάποια πρόσωπα για να αλλάξουν τα πράγματα.
Προκοπή θα δει ο λαός μόνο με ανατροπή εκ βάθρων αυτού του σάπιου συστήματος, ανατρέποντας την αστική εξουσία και καταργώντας όλους τους αστικούς θεσμούς με καινούργιους που θα γεννήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Εμπρός λοιπόν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με νέες δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, όλα τα καταπιεζόμενα από τα μονοπώλια τμήματα του λαού.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυσή του με νέες δυνάμεις, εδώ είναι η ελπίδα.
Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένος λαός. Αυτός είναι ο δρόμος.
Ισχυρό μέσα στους εργάτες, στους κλάδους, τις πόλεις και τα χωριά, δυνατή ΚΝΕ στη νεολαία, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία, τις επαγγελματικές σχολές.
Δυνατά σωματεία, μαζικά, ταξικά, μαχητικά.

Το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται και όποιον έχει διάθεση να σηκωθεί και να αγωνιστεί, ακόμα και αν διατηρεί επιμέρους επιφυλάξεις.

Γνωρίζουμε καλά πως σήμερα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που δείχνουν ενδιαφέρον για τις θέσεις μας, αναγνωρίζουν την τίμια και σταθερή αγωνιστική μας στάση υπεράσπισης των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, εμπιστεύονται τη γνώμη μας για τις γενικότερες εξελίξεις. Συνυπάρχει η διάψευση ψεύτικων ελπίδων που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η υποχώρηση του διεθνούς επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος που αναπαράγει τη μοιρολατρία. Σας λέμε: Εδώ είναι η θέση σας, εδώ είναι ο περήφανος δρόμος του αγώνα για να τον βαδίσουμε μαζί!

ΚΚΕ δυνατό παντού, αυτή είναι η μεγάλη τιμή στις αιματοβαμμένες σημαίες μας, στους τιμημένους νεκρούς μας, την ηρωική 100χρονη ιστορία μας.

Συνεχίζουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου