27 Ιουλ 2018

ΛΗΜΝΟΣ: Επικίνδυνες για τις ζωές των κατοίκων οι ελλείψεις στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ

«Τις επικίνδυνες, για τις ζωές των κατοίκων της Λήμνου, ελλείψεις στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ», αναδεικνύουν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, διεκδικώντας παράλληλα, «μέτρα για αντισεισμική - αντιπυρική - αντιπλημμυρική προστασία και στη Λήμνο».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «οι σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Λήμνου αναδεικνύονται για άλλη μια φορά, με αφορμή το νέο, πρόσφατο περιστατικό διακομιδής ασθενούς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με σοβαρό κίνδυνο να χάσει ακόμα και τη ζωή της, που έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων περιστατικών».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους το ΝΤ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του ΠΕΚ αναφέρουν τα εξής:

«Οι ελλείψεις αυτές δεν είναι μόνο σε ιατρικό προσωπικό, αλλά υπάρχει και η ανάγκη λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και επαρκούς στελέχωσης του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και πτητικά μέσα μεταφοράς. Μ’ αυτό τον τρόπο οι ασθενείς δεν θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεν θα εξαρτώνται από τη φιλανθρωπία του κάθε ιδιώτη και ιδρύματος, παρόλο που χρυσοπληρώνουν για υπηρεσίες Υγείας μέσα από τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων που ακολουθούν την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, αποδεικνύονται εγκληματικές.

Με αφορμή την τραγωδία των κατοίκων της Αττικής με τις πρόσφατες πυρκαγιές, επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου του νησιού μας, καθώς και με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών προκειμένου να συνδιοργανώσουμε έκτακτη ημέρα αιμοδοσίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.
Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού, όπως μας είπαν, το συνεργείο που βρισκόταν στο νησί για την αιμοδοσία έφυγε και για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας θα χρειαζόταν η μόνιμη λειτουργία Τράπεζας Αίματος στο νοσοκομείο. Αυτή δεν υπάρχει γιατί χρειάζεται επιπλέον προσωπικό και υποδομές. Αναδεικνύεται λοιπόν η ανάγκη λειτουργίας και Τράπεζας Αίματος για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, παρόλο που η προσφορά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη για αίμα είναι σημαντική. Όμως φαίνεται ότι αυτό δεν φτάνει.



Επιπλέον, οι τραγικές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική, αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη τόσο της επαρκούς στελέχωσης του Νοσοκομείου της Λήμνου με το απαραίτητο προσωπικό και τμήματα, όσο και την εκτέλεση έργων και στο νησί μας αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και κυρίως αντισεισμικής προστασίας, αφού ξέρουμε πλέον ότι κατοικούμε σε μια σεισμογόνο περιοχή.
Με την ευκαιρία επισημαίνουμε στη Δημοτική Αρχή ότι οι επισκευές του Γυμνασίου Μύρινας από το σεισμό του 2014 ακόμη εκκρεμούν.

Απαιτούμε:
  • Στελέχωση του Νοσοκομείου της Λήμνου με χειρουργό, αναισθησιολόγο, παθολόγο και όλο το ιατρικό και λοιπό προσωπικό που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του.
  • Νέο κανονισμό λειτουργίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.
  • Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
  • Στελέχωση του ΕΚΑΒ με το απαραίτητο προσωπικό και πτητικά μέσα, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις επείγουσες ανάγκες.
  • Λειτουργία Τράπεζας Αίματος.
  • Έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου