27 Ιουλ 2018

Εγκληματική η αδιαφορία της κυβέρνησης για τα κενά στο Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την κάλυψη των κενών στο Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης καταγγέλλει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την κάλυψη των κενών στο Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που έφτασε σήμερα να λειτουργεί με ένα μόνο νεφρολόγο και ένα γενικό γιατρό για τις εφημερίες. Η απόσπαση για ένα μόνο μήνα, ενός επιπλέον νεφρολόγου, που έγινε κυριολεκτικά στο και πέντε, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, είναι σταγόνα στον ωκεανό, για τις ανάγκες των 80-85 σταθερών αιμοκαθαιρόμενων, παράλληλα με τα έκτακτα περιστατικά, στα οποία προστίθενται οι πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί με ανάγκες αιμοκάθαρσης, καθώς και νεφροπαθείς με καταγωγή από τη Λέσβο, που έρχονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι τεράστιες ελλείψεις δεν μπορεί να καλύπτονται από τις διπλοβάρδιες του προσωπικού, που φτάνουν να δουλεύουν και στα ρεπό τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και για τις υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Η ενασχόληση της κυβέρνησης με τις φιέστες για την "ανάπτυξη" και η σπουδή της να κρατάει θέση σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, δεν της άφησαν φαίνεται χρόνο να ασχοληθεί με τις πραγματικές ανάγκες γιατρών και νοσηλευομένων του μοναδικού νοσοκομείου του νησιού μας, αλλά μόνο για να κόψει την κορδέλα…

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς, όταν μάλιστα είναι τεράστια η άνοδος των αναγκών, λόγω του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στο νησί, αποτελούν ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιβόητης ..."εξυγίανσης" και "ανάταξης" του δημόσιου συστήματος Υγείας, την οποία διατυμπανίζει συνεχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να συσκοτίσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της. Μια πολιτική που οδηγεί στην απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους νησιώτες, είτε αυτές αφορούν την Πρωτοβάθμια (Κέντρα Υγείας) είτε τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας (Νοσοκομείο). Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη και η δήθεν νησιωτική πολιτική για την οποία πανηγυρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την επαρκή στελέχωση τόσο του Νεφρολογικού Τμήματος, όπως και του Διαβητολογικού Τμήματος που βρίσκεται σε παρόμοια αποσύνθεση, αλλά και συνολικά στα Τμήματα που υπάρχει υποστελέχωση σε νοσοκομείο και πρωτοβάθμιες δομές Υγείας, ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες όλου του πληθυσμού του νησιού, μόνιμων και επισκεπτών, καθώς και των προσφύγων και μεταναστών, για όσο διάστημα παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου