7 Ιουλ 2018

Εργατικό Κέντρο Σάμου: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Η προσωρινή αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μας έως το τέλος του χρόνου με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, αποτελεί ακόμη μια κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στους νησιώτες και στους αγώνες που έχουν δώσει για να κατακτήσουν μειωμένους συντελεστές αλλά και για να τους διατηρήσουν.

Είναι απαράδεκτη ακόμη μια φορά η σύνδεσή του με τον πόλεμο, τη δυστυχία, τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας και στη χώρα, εγκλωβισμό που οι ίδιο και οι συμφωνίες με την Τουρκία και την Ε.Ε. δημιούργησαν. Ενώ με βάση και την τελευταία σύνοδο της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό όλα δείχνουν ότι προωθούν ακόμη περισσότερες «Μόριες», ακόμη μεγαλύτερο εγκλωβισμό, χώρες να γίνουν περισσότερο απ ότι είναι «αποθήκες» μεταναστών και προσφύγων.

Εμείς με αυτή τη λογική δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε και καλούμε και το λαό των νησιών μας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να μην αφήσει να τον εξαπατήσουν. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι μια κατάκτηση των νησιωτών μετά από αγώνες. Είναι δίκαιο και αναγκαίο μέσα σε αυτές τις συνθήκες όχι μόνο να μην καταργηθεί αλλά να διευρυνθεί σε όλα τα νησιά.

Δεν δίνουμε σε κανένα κόμμα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ) που ψήφισε το 3ο Μνημόνιο, (στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή) και σε κανέναν τοπικό «παράγοντα» που τα στηρίζει, συγχωροχάρτι επειδή σήμερα όλοι μαζί χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και δήθεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας. Όλοι αυτοί μαζί έβαλαν την υπογραφή τους για να χειροτερέψει και άλλο η ζωή μας, για να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, για να χαθεί ένα ακόμη  δικαίωμά μας ανεξάρτητα από ότι και αν λένε σήμερα.


Κανείς να μην ξεγελαστεί με τις εξαγγελίες για το «λαμπρό αναπτυξιακό μέλλον» που περιμένει τα νησιά μας. Άλλωστε είναι ηλίου φαεινότερο πλέον ότι η ανάπτυξή τους αναδύει δυσοσμία, ανθρώπινο αίμα, ιδρώτα εργατών, συνθήκες νταχάου στους χώρους δουλειάς, μισθούς και συντάξεις πείνας, ανυπαρξία ΣΣΕ, μονάδες υγείας χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, συγκοινωνίες πανάκριβες, συσσίτια, κουπόνια, αλλά ταυτόχρονα κέρδη με το τσουβάλι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό είναι το «αναπτυξιακό μας παρόν» και με βάση αυτό καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερό για τον εργατόκοσμο θα είναι το «αναπτυξιακό μας μέλλον»!

Ο λαός των νησιών ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ και τη φοροληστεία. Να παλέψει για:

       - Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ και να ισχύσει για όλα τα  νησιά
- να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

- απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια
- κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
- αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
- απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών ΤΩΡΑ, καμιά δημιουργία νέου ΚΥΤ, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
- καμιά σύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ με το μεταναστευτικό

Η Διοίκηση

Σάμος, 4 Ιούλη  2018          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου