26 Απρ 2014

Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στα χωριά της Λέσβου

Συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες οι περιοδείες των επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στο Δήμο, συζητώντας με κατοίκους των χωριών μας, καλώντας τους να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη.

Τη Δευτέρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Στρατής Κόρακας περιόδευσε στην Ερεσό και τον Μεσότοπο όπου και παρουσίαζε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των χωριών μας.
Η συζήτηση που ακολουθούσε ήταν γύρω από τα προβλήματα που αφορούν ιδιαίτερα στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού μας.


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, και σαν παλιότερος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ που είχε από πρώτο χέρι άποψη για το ρόλο που έπαιξε η ΕΕ στην εξαθλίωση των αγροτοκτηνοτρόφων, έδωσε απαντήσεις για τις αιτίες αλλά και για τη διέξοδο που προτείνει και σα Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και σαν ΚΚΕ για να ξεφύγουν από αυτά και να δουν καλύτερες μέρες. Τόνισε τη δυνατότητα των νησιών μας για μια ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, που θα συγκρατήσει τους νέους που φεύγουν και θα αυξήσει σημαντικά το εισόδημα του αγρότη. «Η αγροτική παραγωγή, που φθίνει εξαιτίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ποσοστώσεις, όλο και ακριβότερα καλλιεργητικά μέσα και καθηλωμένες τιμές παραγωγού κάτω του κόστους…), μπορεί να δώσει εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κτηνοτροφικά, αλιεία, μέλι, οπωρολαχανικά, κ.α. καθώς και σημαντικό ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο. Όπως παλιότερα, ο τομέας αυτός μπορεί να τροφοδοτήσει τον δευτερογενή τομέα (μεταποιητική βιομηχανία και βιοτεχνία) αλλά και τον τουρισμό. Αντ’ αυτού έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας, ακόμα και από δυτικοευρωπαϊκές χώρες (που είτε παράγονται είτε μπορούν να παραχθούν στα νησιά) εντείνοντας τον μαρασμό τους. Άρα, οι δυνατότητες ανάπτυξης αχρηστεύονται από την πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης σε όφελος  του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη λοιπόν των νησιών μας έχει άμεση σχέση με τον αγώνα για τα προβλήματα των νησιών και αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με στόχο την ανατροπή της σημερινής πολιτικής».

Ο Στρατής Κόρακας σημείωσε πως η αγανάκτηση που έχουν οι κάτοικοι των χωριών μας πρέπει να εκφραστεί στην κάλπη, ώστε να δυναμώσει όσο το δυνατόν περισσότερο η φωνή του ΚΚΕ στην Περιφέρεια, στο Δήμο και στην Ευρωβουλή.
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα χωριά της Γέρας, με τους Στρατή Κόρακα, Νίκη Τσιριγώτη υποψήφια Δήμαρχο Λέσβου, Βαγγέλη Παλαιολόγο και Ντίνα Κοτζαδημητρίου Δημοτικοί Σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταύρο Σκοπελίτη πρώην βουλευτή του ΚΚΕ και τους υποψήφιους συμβούλους από τα χωριά της Γέρας.
Οι κάτοικοι των χωριών της Γέρας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους, για άλλη μια φορά, για τους εγκαταλελειμμένους από την σημερινή Δημοτική Αρχή αγροτικούς δρόμους που ήταν η αιτία την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο να μην μπορούν να «μαζέψουν» τις ελιές τους.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίστηκε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν γίνει πολλές ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη μετάβαση των αγροτών στα χωράφια τους. Τονίστηκε επίσης ότι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ακόμα και τα μηχανήματα που είναι περιουσία του Δήμου και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό, έμειναν ασυντήρητα και άχρηστα για αξιοποίηση.
Κάλεσαν τους Γεραγώτες να σταθούν δίπλα στους υποψήφιους του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη μόνη παράταξη που στόχο έχει τη λύση των προβλημάτων ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και να καταδικάσουν με τη ψήφο τους τα κόμματα και τις παρατάξεις τους, που ευθύνονται για την εξαθλίωση των κατοίκων των χωριών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου