2 Δεκ 2018

«Συναξάρια – Βίοι Λέσβιων Λαϊκών Αγωνιστών»: Παρουσίαση του βιβλίου του Παν. Κουτσκουδή

Tην Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ., στο POLIS ART CAFÉ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα) θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή «Συναξάρια – Βίοι Λέσβιων Λαϊκών Αγωνιστών», που αφιερώνεται στα εκατόχρονα του ΚΚΕ. Το δίτομο βιβλίο, συνολικής έκτασης  1360 σελίδων είναι αποτέλεσμα 25χρονης ιστορικής έρευνας και καταγραφής.

Τα ανθολογημένα βιογραφικά των αγωνιστών, όπως και τα θεματικά αφιερώματα, παρατίθενται με χρονολογική σειρά, με βάση το έτος γέννησης του αγωνιστή (από τους παλαιότερους προς τους νεότερους). Έτσι ώστε να καταγραφεί στην χρονική της αλληλουχία όλη σχεδόν η ιστορική διαδρομή του λεσβιακού λαϊκού κινήματος από τα τέλη του 19ου αιώνα ως τη μεταπολίτευση, οι σημαντικότεροι σταθμοί του, οι θυσίες του και οι μεγάλες νίκες του χάρη στις οποίες ήδη από τον Ιούλη του 1931 η Λέσβος βαφτίστηκε «το κόκκινο νησί»!

Την εκδήλωση παρουσιάζει η Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή, γραφίστρια-μουσικός, χαιρετίζει ο Χριστόδουλος Τσακιρέλλης, Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), και για το βιβλίο μιλούν ο συγγραφέας και ο Στρατής Κόρακας, πρώην βουλευτής Λέσβου και ευρωβουλευτής, περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου