15 Οκτ 2017

Περιοδεία του Σταύρου Τάσσου στη Χίο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/10/2017

Περιοδεία πραγματοποίησε στα πλαίσια της επίσκεψής του ο βουλευτής Μυτιλήνης του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, την Τρίτη 3 Οκτώβρη, στο νησί της Χίου. Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γονείς των παιδιών του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων,  με εργαζόμενους στο Δήμο και ειδικότερα στην καθαριότητα, με τους δασκάλους στο ειδικό σχολείο και στο 11ο Δημοτικό Χίου.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο των ΕΠΑΛ στη Χίο και όλη την Ελλάδα, αναφερόμενος και στη σχετική ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή. 

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του μετέφεραν τα παράπονά τους, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό που αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια (ρούχα, υποδήματα, μάσκες, γάντια) τα οποία δεν παρέχονται ούτε στους μόνιμους, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα βραδινά ωράρια, αλλά και για την ανασφάλεια που νιώθουν οι συμβασιούχοι μιας και ο πέλεκυς της απόλυσης βρίσκεται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια τους. 
Ο Σ. Τάσσος τόνισε ότι ο αγώνας που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουν. Ο μόνος δρόμος είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η ανάπτυξη που κλείνει σε όλες τις πτώσεις η κυβέρνηση και από δίπλα η ΝΔ, είναι αυτή ακριβώς που ζουν: η ανάπτυξη της απληρωσιάς, της μηδαμινής ασφάλειας και υγιεινής σε επάγγελμα μάλιστα επικίνδυνο, που έχει θρηνήσει πολλούς εργάτες το τελευταίο διάστημα.
Είναι η ανάπτυξη της φοροληστείας για το λαό από τη μια και των φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο από την άλλη. Είναι οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Είναι τα ματωμένα πλεονάσματα του 2017 αλλά και αυτά που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018 που φτάνουν στα 6δις ευρώ. Είναι η ανάμειξη στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.   Είναι η παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων με πρώτο και κύριο αυτό της απεργίας. 


Τους κάλεσε να ακούσουν τις προτάσεις του ΚΚΕ και να συμπορευθούν με τους κομμουνιστές, με εκείνους δηλαδή που είναι πάντα δίπλα τους σε κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκησή τους. Να μην περιμένουν τις εκλογές για να καταδικάσουν την πολιτική αυτή, αλλά στο τώρα και στο σήμερα μπορούν να δείξουν τα "δόντια" τους με οργάνωση στα σωματεία τους, με αποφασιστικότητα για το δίκιο τους και με προσανατολισμό στους πραγματικούς αίτιους αυτής τους της κατάστασης, που δεν είναι άλλος από τον καπιταλισμό, δηλαδή τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους ντόπιους και ξένους.  

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους νησιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι άλλο ένα μέτρο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα άλλα. Χρειάζεται μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση του ΦΠΑ γενικά σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αυτό είναι που πραγματικά θα βοηθήσει και θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα. Και φυσικά, να φορολογηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
Στο 11ο Δημοτικό (Αστική Σχολή), συζήτησε με το Σύλλογο διδασκόντων ενώ ενημερώθηκε από το διευθυντή για τα προβλήματα του σχολείου για τα κενά που αφορούν το δάσκαλο στο ολοήμερο τμήμα με 64 παιδιά, στα κενά σε εκπαιδευτικό ΤΠΕ και Θεατρολογίας ενώ υπάρχει πλήρης αδυναμία να αρρωστήσουν οι εκπαιδευτικοί αφού δεν υπάρχουν αντικαταστάτες λόγω των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων και της σημερινής. Του παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον περιφερειακό Διευθυντή.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις ελλείψεις και στα προβλήματα ότι υπάρχουν γιατί πρώτη προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων είναι να υπηρετούν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του γι’ αυτό ματώνει ο λαός γι αυτό τα ίδια βλέπουμε στην υγεία στην πρόνοια κλπ Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματα τους να αξιοποιήσουν την πείρα τους να μάθουν για την πρόταση του ΚΚΕ για τη σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας που είναι εφικτή αρκεί ο λαός να το πιστέψει και να παλέψει φέρνοντας και παραδείγματα από τις χώρες του σοσιαλισμού που παρά τα λάθη και τις αδυναμίες ή τις ανατροπές είχαν λύσει πλατιά τέτοια κεφαλαιώδη θέματα όπως της παιδείας δεκαετίες πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου