22 Μαΐ 2016

Ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Α. Δράκου για την Εγκατάσταση κεραιών cosmote και vodafone στη περιοχή Ρεματέϊκα

Θέμα: Εγκατάσταση κεραιών cosmote και vodafone στη περιοχή Ρεματέϊκα

Ερωτάται η κα Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος, τι μέτρα θα πάρει η περιφέρεια ώστε να σταματήσει η εγκατάσταση κεραιών cosmote και vodafone στη περιοχή Ρεματέϊκα στα όρια των Δημοτικών ενοτήτων Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου. Μια εγκατάσταση για την οποία αντιδρούν σύσσωμοι οι κάτοικοι 6 χωριών με αποφάσεις των εκλεγμένων τοπικών τους συμβουλίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου.
Είναι απαίτηση των κατοίκων των 6 χωριών της περιοχής (Μαραθόκαμπος, Πλάτανος, Κουμέϊκα, Σκουραίϊκα, Κονταίϊκα, Αγ. Θεόδωρος). Μια απαίτηση που εκφράστηκε με κινητοποιήσεις στην πρώτη προσπάθεια εγκατάστασης από την cosmote που έγινε παλιότερα και τώρα επανέρχονται με νέα προσπάθεια από τη Vodafone. 
Για αυτές τους τις διαμαρτυρίες, ήδη σύρθηκαν στα δικαστήρια και αθωώθηκαν οι 6 πρόεδροι των χωριών που συνορεύουν με τον χώρο των υπό εγκατάσταση κεραιών. Δικαστήρια που θα συνεχιστούν με την κλήση σε δίκη και άλλων κατοίκων της περιοχής.
Ζητάμε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις και διαμαρτυρίες των εκλεγμένων συμβουλίων και όλων των κατοίκων των 6 χωριών και να ζητηθεί η ανάκληση και της αδείας, όπως και η έγκριση της ΜΠΕ από την περιφέρεια.

Ο περιφερειακός σύμβουλος
Αντώνης Δράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου