3 Μαΐ 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Να μην περάσει το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγρότες- Κτηνοτρόφοι,

Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής  βρίσκεται από τη Δευτέρα 25 Απρίλη το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο που συμφώνησαν συγκυβέρνηση –κουαρτέτο το οποίο επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα μας χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική πρόληψη και κάλυψη ενώ μειώνει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις πείνας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπάτησε τους αγρότες αφού έκανε πίσω από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στην επιτροπή αγροτών όταν συναντήθηκε μαζί τους στη διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Μ ε βάση το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί  οι ασφαλιστικές εισφορές μας θα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο ώσπου το 2022 θα φτάσουν συνολικά το27,20% επί του φορολογητέου εισοδήματός μας. Για παράδειγμα με εισόδημα 10.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 2.720 ευρώ. Δηλαδή το ασφαλιστικό αποτελεί ακόμα ένα χαράτσι που επιταχύνει το ξεκλήρισμα μας , το πέρασμα της γης σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών  και μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων.

Καλούμε τους αγρότες:

1) Να συμμετέχουν μαζικά μαζί με τους εργαζόμενους και τους ΕΒΕ στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς που φέτος λόγω Πάσχα θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στη πλατεία Σαπφούς. 

2) Να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για συμμετοχή στη 48 απεργία μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα όποτε και να  φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο λαιμητόμο η συγκυβέρνηση.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της συγκυβέρνησης και αν φτάσει στη Βουλή να μην ψηφιστεί.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ 48 ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ   28/04/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου