25 Απρ 2015

Κροκοδείλια δάκρυα από την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες

Την ώρα που οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ και ΕΕ αιματοκυλίζουν τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, για τα πετρελαϊκά τους συμφέροντα και όχι μόνο, δίνοντας άλλοθι στους μέχρι πρότινος συνεργάτες τους «τζιχαντιστές»,  που αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου εγκληματικού νομίσματος, την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κινείται στην ίδια κατεύθυνση του ευρωπαϊκού μονόδρομου και  των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ψάχνοντας γεωπολιτικά οφέλη για την ελληνική άρχουσα τάξη, την ίδια ώρα η Χίος και τα νησιά μας γεμίζουν από πρόσφυγες μετανάστες που είναι αναγκασμένοι να ζουν υπό άθλιες συνθήκες, αφού στοιβάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, που ήταν για να φιλοξενούν άλλες χρήσεις και όχι ανθρώπους.

Ανέκαθεν η πάγια θέση μας είναι ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των μεταναστών, μόνο ως απαράδεκτος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Είναι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν αφήνοντας  πίσω τη χώρα τους, το βιος τους, τη δουλειά τους, τις οικογένειές τους, που οι βάρβαρες επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών (Ε.Ε., Η.Π.Α., ΝΑΤΟ κ.λπ.) έσπειραν την πείνα, την εξαθλίωση, τη δυστυχία, τον πόλεμο και το θάνατο. Σ΄ όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η κατασταλτική αντιμεταναστευτική  πολιτική και η νομοθεσία της Ε.Ε. την οποία εγκρίνουν και υλοποιούν και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, μεταξύ αυτών και η ελληνική συγκυβέρνηση.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο εγκλεισμός τους δεν είναι «νοικοκύρεμα» αλλά αντίκειται σε κάθε ανθρώπινο και ηθικό νόμο, αφού πρόκειται για πρόσφυγες διωγμένους και όχι «εγκληματίες» που το μοναδικό τους «έγκλημα» είναι η επιβίωσή τους  και η αναζήτηση ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πετά το μπαλάκι στους Δήμους , χωρίς όμως να δίνει μέχρι στιγμής τους απαραίτητους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, (γιατρούς, νοσηλευτές κλπ), που αποδέχεται να πληρώνει στο διηνεκές τους μεγαλοκαπιταλιστές δανειστές μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  επιδιώκει σε τοπικό επίπεδο:

α. να πιεστεί η κυβέρνηση, μέσω της δημοτικής αρχής, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση, προς την οποία και η ίδια είναι  συνυπεύθυνη αφού μετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που πλήττουν άμεσα τα συμφέροντα του λαού μας.
β. σε συνεργασία και με την Περιφέρεια και με έκτακτες επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση, πρέπει να οργανωθούν χώροι διαβίωσης ανθρώπων και όχι ζώων!
γ. προτρέπει το χιώτικο λαό, που έχει ζήσει πολέμους, προσφυγιά και διώξεις να σταθεί αλληλέγγυος απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους και να μην αφήσει το ρατσιστικό δηλητήριο να τον αγγίξει.

Σε πανελλαδικό επίπεδο αγωνίζεται και απαιτεί:

α. να τερματιστεί αμέσως η απάνθρωπη μεταχείρισή των μεταναστών και προσφύγων.
β. να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα.
γ. να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
δ. να χορηγηθεί άσυλο .
ε. να  νομιμοποιηθούν όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
στ. να δοθούν νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
ζ. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους.

20/4/2015
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου