18 Φεβ 2015

Για τους εργαζόμενους του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ της ΝΕΛ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

Το Σάββατο 14 Φλεβάρη μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου επισκεφτήκαμε τους εργαζόμενους του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ, της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, το οποίο βρίσκεται από την προηγούμενη Πέμπτη 5 Φλεβάρη στο λιμάνι Καρλοβάσου, δεμένο λόγω βλάβης. Δεν έφτανε αυτό αλλά προχτές έσπασε και κάβους λόγω κακοκαιρίας μια και το λιμάνι δεν προσφέρεται για να είναι δεμένο με ασφάλεια, τις μέρες που ο καιρός είναι άσχημος.

Η κατάσταση για το πλήρωμα είναι οριακή καθώς και είναι απλήρωτο για πέντε και πλέον μήνες, πρόβλημα το οποίο υπάρχει σε όλα τα πλοία της εταιρείας ΝΕΛ καθώς και άλλων εταιρειών.

Ταυτόχρονα μετά τη βλάβη του ΜΥΤΙΛΗΝΗ το πρόβλημα των μειωμένων δρομολογίων για τα νησιά μας από και προς Πειραιά έχει διογκωθεί, αφού έχουμε μείνει με ένα πλοίο και μόλις τρία δρομολόγια την εβδομάδα με Πειραιά. Παράλληλα εξακολουθεί να παραμένει άλυτη η σύνδεση με Θεσσαλονίκη.




 Η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία είναι ίδια με αυτή που αφήνει τους ναυτεργάτες χωρίς μισθούς και δουλειά. Είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες νησιωτών και ναυτεργατών. Είναι η πολιτική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, πολιτική που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΝΕΛ, που για τόσους μήνες αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Τα Υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας να δώσουν άμεσα λύση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ, αλλά και όλων των εργαζομένων σε όλα τα πλοία. Κανένας ναυτεργάτης απλήρωτος.
·  Άμεσα να ρυμουλκηθεί το καράβι.
· Να δρομολογηθεί και άλλο πλοίο για τα νησιά μας ώστε να εξυπηρετούνται καθημερινά με Πειραιά.  

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου