21 Φεβ 2015

Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους αναπληρωτές για τους μήνες που δεν εργάζονται

Τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς κατά τους μήνες που δεν εργάζονται, την επιδότηση όλων των άνεργων εκπαιδευτικών για όλο το διάστημα της ανεργίας, καθώς και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους άνεργους εκπαιδευτικούς ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» (www.sepelimnou.com).

Ζητά το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων και την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις και πριν τις 1 - 9 - 2013.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών σημειώνει:


«Σύμφωνα με διαμαρτυρίες των αναπληρωτών συναδέλφων μας, δε δικαιούνται όλοι το επίδομα ανεργίας με την υπάρχουσα νομοθεσία, αφού, για να πάρει κάποιος το επίδομα ανεργίας, δε θα πρέπει να έχει επιδοτηθεί περισσότερο από 400 ημέρες κατά την προηγούμενη τετραετία, ενώ μέχρι και το 2013 το όριο ήταν οι 450 ημέρες επιδότησης. Η υπάρχουσα νομοθεσία στερεί από πολλούς ανέργους και ιδίως εποχιακά εργαζόμενους να παίρνουν το επίδομα. Μεταξύ αυτών και στους αναπληρωτές συναδέλφους που απολύονται στις 21 Ιουνίου και προσλαμβάνονται, (εάν προσληφθούν ξανά), το Σεπτέμβριο, ή τον Οκτώβριο, ή το Νοέμβριο, ή…..

Επίσης, σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση, (Φ.Ε.Κ. 414/τεύχος Β'/23 Φεβρουαρίου 2012), οι αναπληρωτές συνάδελφοι που υπηρετούν σε Θέσεις Ευθύνης, (π.χ. Προϊστάμενοι ολιγοθέσιων σχολείων), δικαιούνται το επίδομα Θέσης Ευθύνης, αλλά από τις 1-9-2013. Αυτό αποτελεί αδικία για τους αναπληρωτές που είχαν υπηρετήσει σε Θέσεις Ευθύνης πριν από την ημερομηνία αυτή, αφού η Υπουργική Απόφαση δεν ισχύει αναδρομικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου