26 Φεβ 2019

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
 ΔΑΒΑΚΗ & ΒΑΛΑΩΡΗΤΟΥ ΓΩΝΙΑ
eiylesvou@gmail.com

Η διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες  και μεθοδεύσεις  της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας  (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ομάδα Βασιλόπουλου) που ουσιαστικά διέλυσαν το συνέδριο της Ομοσπονδίας το σαββατοκύριακο 23 και 24 Φλεβάρη. 
Με νόθους αντιπροσώπους ‘μαϊμούδες’ και με ‘γορίλες’ να τους προστατεύουν προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν την επιβολή του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού μέσα στο συνέδριο και μάλιστα λίγες βδομάδες πριν το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Προσπάθησαν δηλαδή να περάσουν αντιπροσώπους που ουδεμία σχέση έχουν με την εργατική τάξη, που με τις απειλές με απολύσεις κατεβάζουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, που με αρχαιρεσίες ‘φαντάσματα’ εμφανίζουν εκατοντάδες ψηφίσαντες εντός λίγων ωρών, που φέρνουν για προστασία μπράβους, κοινούς ποινικούς για προστασία νομίζοντας ότι η εργατική τάξη, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, που κάθε μέρα βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς, που παλεύουμε ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτούμε ‘μαϊμουδες’ αντιπροσώπους στο συνέδριο. 
Καλούμε τους εργαζόμενους στο νησί μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ποιοι είναι  όλοι αυτοί που υπονομεύουν τα εργατικά τους δικαιώματα.  Ποιοι είναι όλοι αυτοί, και τι διαπιστευτήρια δίνουν καθημερινά στις κυβερνήσεις και στους μεγαλοεπιχειρηματίες ώστε να συνεχίζεται η αντεργατική πολιτική. 
Η απάντηση από την μεριά μας είναι ταξική. Εμείς μιλάμε καθημερινά με τους εργαζόμενους και όχι με τους μεγαλοεργοδότες, τα συμφέροντα τα δικά μας δεν είναι ίδια με αυτά του κεφαλαίου.  Το εργατικό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω, δεν υποτάσσεται στις ορέξεις των συμβιβασμένων ηγεσιών, δεν τρομοκρατείται με την παρουσία μπράβων, ποινικών, ούτε με την κρατική καταστολή. Η απάντηση είναι οργάνωση και αγώνας μέσα από τα ταξικά σωματεία, να πετάξουμε από πάνω μας, μία για πάντα την δυσωδία όλων αυτών που θέλουν τους εργαζόμενους άβουλους και τρομαγμένους.


ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου