29 Δεκ 2015

Σχολίου Τύπου της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την απάντηση του Δημάρχου Πάτρας στον Υπ. ΕΣ.

«…Μπορεί ο λαός μας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά το ρόλο τόσο της ΕΕ όσο και του κεφαλαίου τον καταλαβαίνει πολύ καλά.»
Πολλοί θα είναι εκείνοι που, προκειμένου να  μπαλώσουν το τρύπιο πάπλωμα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης που δημιούργησε ο καλλικρατικός νόμος και η ευρωενωσιακή του προέλευση,  ήπιαν νερό στο όνομά του, αδιαφορώντας για την επερχόμενη τραγωδία. Άλλοι τόσοι είναι εκείνοι που, ακόμα  και σήμερα, πλανώνται ότι η παγίδα της δήθεν «οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που έχει στήσει η κυβέρνηση, θα έλυνε την οικονομική στενότητα που δημιούργησε στους Δήμους η κρατική εγκατάλειψη. Να τώρα που η Ε.Ε, σε αγαστή συνεργασία με την «αριστερή» συγκυβέρνηση, έδειξε το φρικτό, αντικομουνιστικό και μισάνθρωπο πρόσωπό της μέσα από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014 – 2020», ζητώντας με εγκύκλιο από Δήμους, Περιφέρειες, ΜΚΟ και άλλους φορείς να συμμετάσχουν σ’ αυτό, με αντάλλαγμα το συνειδησιακό τους ξεπούλημα.
Το πρόγραμμα αφορά μια σειρά δράσεις χρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες καλούνται να υλοποιήσουν όλοι οι παραπάνω φορείς, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και εκείνες που το περιεχόμενό τους είναι αντικομμουνιστικό και αντιδραστικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως η οριζόντια δράση «Ευρωπαϊκή μνήμη» «στοχεύει να χρηματοδοτήσει έργα που εξετάζουν τα αίτια των απολυταρχικών καθεστώτων στη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης (ειδικά αλλά όχι αποκλειστικά το ναζισμό που οδήγησε στο ολοκαύτωμα, τον φασισμό, τον σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα) και να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων των εγκλημάτων τους».


Η βδελυρή και αντιδραστική αυτή προπαγάνδα του «λάκκου των λεόντων» που αρέσκεται να αποκαλείται ακόμα «Ευρωπαϊκή Ένωση», χρηματοδοτείται με  185.468.000 ευρώ για την επταετία 2014 - 2020, ενώ για το 2016 έχουν προϋπολογισθεί 3.383.000 ευρώ για 44 έργα που αφορούν το σκέλος «Ευρωπαϊκή Μνήμη και Ευρωπαϊκή Ιδιότητα του Πολίτη».
Κι όμως, υπάρχει δήμαρχος που επέστρεψε ως απαράδεκτη αυτή την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών. Πρόκειται για τον κομουνιστή δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη,  ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει προς τον υπουργό: «Είναι ντροπή για την κυβέρνηση ''της αριστεράς'' να αποδέχεται την προπαγάνδα του κεφαλαίου, που προσπαθεί να εξισώσει το φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό. Είναι δύο φορές ντροπή, γιατί γνωρίζει πως ο φασισμός - ναζισμός είναι η ακραία μορφή κυριαρχίας του κεφαλαίου, που την χρησιμοποιεί όταν η ''δημοκρατική'' κυριαρχία του απειλείται…»  και προτρέπει: «Πάρτε τα ''τριάκοντα αργύρια'' πίσω και στείλτε τα στους γαλαντόμους κεφαλαιοκράτες της ΕΕ. Μπορεί ο λαός μας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά το ρόλο τόσο της ΕΕ όσο και του κεφαλαίου τον καταλαβαίνει πολύ καλά.»
Μπροστά στην θλιβερή καθημερινότητα που ζουν οι συνδημότες μας με τη  φοροεισπρακτική πρακτική να γίνεται ανάλγητη τέχνη, μπροστά στη σύνθλιψη των κοινωνικών δομών και παροχών, μπροστά σ’ ένα Τεχνικό Πρόγραμμα «επέκταση του 3 μνημονίου», μπροστά σ’ έναν ακόμα προϋπολογισμό «παιδί της φτώχειας και της  λιτότητας», που ψηφίστηκε από τη Δημοτική Αρχή Χίου, επιβεβαιώνεται  η αδυναμία της να δώσει στους εκμεταλλευτές του λαού μια τέτοια απάντηση, όπως αυτή του Δημάρχου Πάτρας.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου ΧΙΟΥ

Χίος, 22-12-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου