16 Δεκ 2015

Αναδιατάξεις στην Αστυνομία - Τοποθέτηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

                     (ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ)

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου  Β. Αιγαίου της 2ας Δεκεμβρίου συζητήθηκε  και το θέμα της αναδιάταξης της Αστυνομίας που σχεδιάζει η κυβέρνηση και στο Β. Αιγαίο. 
Εκ μέρους της Λ. Συσπείρωσης Β. Αιγαίου τοποθετήθηκε ο Στρ. Κόρακας, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Σχετικά με  τη σχεδιαζόμενη, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναδιάταξη της Αστυνομίας και στο Β. Αιγαίο, η πείρα μας μας λέει ότι με τέτοιες αναδιατάξεις, οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις επιδιώκουν την εξοικονόμηση προσωπικού και πόρων για την ενίσχυση της κατασταλτικής δύναμης της αστυνομίας και ιδιαίτερα των τμημάτων κρούσης, όπως είναι τα ΜΑΤ. Αυτό επιδιώκει και η σημερινή ψευτοαριστερή κυβέρνηση με στόχο –και αυτή- την καταστολή του εργατικού, λαϊκού, γενικότερα, κινήματος, αφού ξέρει ότι, όπως είναι  επόμενο, θα φουντώνει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.
  
Πράγματι, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση, παρά τη ρητή δέσμευσή της, διατηρεί άθικτα τα ΜΑΤ, συχνά-πυκνά τα εξαπολύει, κατά κανόνα, ενάντια στο λαϊκό κίνημα και διατηρεί το γνωστό παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι». 

Το ΚΚΕ αγωνίστηκε και αγωνίζεται και μέσα στη Βουλή για τον δημοκρατικό αναπροσανατολισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, την συνδικαλιστική έκφραση και οργάνωσή τους, θεωρώντας το προσωπικό τους ως εργαζόμενους  σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. Θέση μας είναι ότι ο αστυνομικός πρέπει να είναι σύμμαχος του πολίτη και όχι διώκτης και τρομοκράτης του, γρανάζι στο μηχανισμό υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου. 

Η αναδιάταξη για την οποία καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε δεν μας βρίσκει σύμφωνους για τους παραπάνω λόγους. Η κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στα τρία νησιά μας  θα δημιουργήσει προβλήματα. 

Επίσης η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος επιβάλλει τη αποστολή στα νησιά μας  επαρκούς δύναμης που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα, όπως έχουμε επανειλημμένα, μάταια, ζητήσει. 

Σ’ ότι αφορά στην κατάργηση  ή υποβάθμιση Αστυν. Τμημάτων και  Σταθμών, κυρίως στη Λέσβο,  που προωθείται με την αναδιάταξη, θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες.

Για τους λόγους αυτούς ψηφίζουμε «παρών».»    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου