9 Ιαν 2015

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Λέσβου




Τάσσος Σταύρος, 67 ετών, Γεωφυσικός - σεισμολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).


Γεννήθηκε στη Mυτιλήνη το 1948. Eίναι απόφοιτος του Φυσιογνωστικού Tμήματος του Πανεπιστημίου Aθηνών. Mε υποτροφία Fulbright σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Minnesota και πήρε μάστερ στη Γεωλογία - Iζηματολογία. Eίναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Σεισμολογία - Tεκτονική από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Minnesota, Maryland και LaVerne. Eργάστηκε στον «Δημόκριτο», στο Eθνικό Kέντρο Θαλασσίων Eρευνών και από το 1979 ασχολείται με την έρευνα στο Γεωδυναμικό Iνστιτούτο του Eθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεισμολόγους.
 
   Ζαφειρίου Ιωάννης, 30 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου.



Καραγιάννης Δημήτριος, 44 ετών, αγροτοκτηνοτρόφος, μέλος της Διοίκησης της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λέσβου.



Γεννήθηκε στην Κάπη το 1970 από γονείς αγρότες.

Το 1988 αφού τελείωσε το Γενικό Λύκειο στο Μανταμάδο, έφυγε στην Αθήνα και σπούδασε Λογιστική σε Ιδιωτική σχολή, ενώ ταυτόχρονα δούλευε ως ανειδίκευτος εργάτης σε βιομηχανία μαγειρικών σκευών. Μετά το τέλος των σπουδών του και της στρατιωτικής του θητείας, δούλεψε στο λογιστήριο της ίδιας εταιρίας ως βοηθός λογιστή, μέχρι και το 1999, όπου και επέστρεψε στο χωριό του την Κάπη. Από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται ως αγροτοκτηνοτρόφος.

Το 2001 παντρεύτηκε την Νίκη Μαστρανεστάση, και απόκτησαν δύο κόρες. Από τότε μέχρι και σήμερα κατοικεί μόνιμα στην Κλειώ.

Είναι μέλος του γραφείου της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ και δραστηριοποιείται μέσα στο αγροτικό κίνημα ως μέλος της πανελλαδικής επιτροπής της ΠΑΣΥ, και της τοπικής γραμματείας Λέσβου της ΠΑΣΥ. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Κάπης και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάπης.


Κομνηνάκα Μαρία, 27 ετών, δικηγόρος.






Πινάκος Φώτιος, 29 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος.




Γεννήθηκε στη Λήμνο το 1986. Είναι τελειόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής London Southbank University (Πολιτικός Μηχανικός). Ζει και εργάζεται στη Λήμνο όπου κατεβαίνει και υποψήφιος.

Από τα σχολικά του χρόνια συμμετείχε στους αγώνες του μαθητικού κινήματος. Ξεκινώντας από τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Αρσένη, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Γιογκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Σπούδασε στο Λονδίνο για 5 χρόνια και εκεί έδωσε μάχες για τα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων φοιτητών πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης. Είναι δύο χρόνια τώρα που βρίσκεται στη Λήμνο.
Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας μπήκε ξανά στην ενεργό δράση όντας μέλος του ΠΑΜΕ. Εδώ και 10 χρόνια είναι μέλος του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου