30 Ιαν 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΑΜΟΥ: Να απαιτήσει ο δήμος την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Να ζητήσει την έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο Σάμου η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή συζήτηση για την πρόσληψη 46 εργατών με 8μηνη σύμβαση.

Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Τζίχας, υπογράμμισε στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: «Οι Δήμοι άνοιξαν πρώτοι το χορό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που δυναμίτισαν από τα μέσα της δεκαετίας του '90 τις εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τώρα αυτές οι σχέσεις θριαμβεύουν, έχουν γίνει θεσμικό πλαίσιο, νόμοι του κράτους, με πρωτομάστορες την Ευρωπαϊκή Ενωση και όλα τα κόμματα που υποκλίνονται σ' αυτή τη λυκοσυμμαχία.


Σ' αυτή τη φάκα του νομικού πλαισίου κατάργησης της μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα κ.λπ., πιάστηκαν τελικά και οι ίδιοι οι δήμοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού. Και καταφεύγουν στις αιτήσεις για πρόσληψη 8μηνιτών, εργαζομένων "κοινωφελούς εργασίας" (ανασφάλιστοι των 500 ευρώ), διμηνιτών κ.λπ. Δηλαδή εργαζομένων με μισή ζωή, με το άγχος της ανεργίας και της ανασφάλειας».

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», κατέληξε, συμπληρώνοντας ότι οι δήμοι μαζί με τους εργαζόμενους πρέπει να απαιτήσουν την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
Στην ίδια συνεδρίαση, η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή την πυρκαγιά στους Μανωλάτες, σημείωσε την ανάγκη λήψης μέτρων πολιτικής προστασίας, τον εξοπλισμό των χωριών με υποδομές και μέσα πρόληψης και καταστολής αστικών πυρκαγιών και τακτικό έλεγχο καλής λειτουργίας των μέσων που υπάρχουν.

Υποστήριξε δε το αίτημα των Συλλόγων Γονέων και των Συλλόγων καθηγητών των 1ουκαι 2ου Γυμνασίων της πόλης Σάμου, για άμεσες εργασίες αποκατάστασης των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων που πέρα από τους κινδύνους σε περίπτωση σεισμού, δεν επιτρέπουν στους καθηγητές και μαθητές να κάνουν τα μαθήματά τους, γιατί οι αίθουσες τρέχουν νερά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ανέδειξαν τις ευθύνες των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων για την κατάσταση που διαιωνίζεται τουλάχιστον από το 2004 και πρότειναν να αναλάβει η δημοτική αρχή τη διοργάνωση σύσκεψης με γονείς, καθηγητές, παρουσία εκπροσώπων των παρατάξεων, ώστε να υπάρξει κοινό διεκδικητικό πλαίσιο ουσιαστικής αντιμετώπισης του κτιριακού προβλήματος. Η δημοτική αρχή απάντησε ότι άμεσα οι μηχανικοί του δήμου θα προχωρήσουν σε εκτίμηση των προβλημάτων και θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις με το διαθέσιμο ποσό των 12.500 ευρώ, κάτι που δεν ικανοποίησε τους γονείς.

Δεκτή, στο μεταξύ, έγινε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συμπεριληφθεί στη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου επί της Μελέτης του περιφερειακού έργου προστασίας της παραλιακής ζώνης Αγίου Κωνσταντίνου, η απαίτηση μελέτης για τις επιπτώσεις του έργου στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. Κάμπος Βουρλιωτών κ.ά.) και πρόβλεψης των απαιτούμενων έργων προστασίας. Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε, μετά από σχετική ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ότι ο ανάδοχος του έργου θα υποχρεωθεί να αποκαταστήσει όλες τις κακοτεχνίες στην επίστρωση κυβόλιθων και γαρμπιλομωσαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου