28 Μαΐ 2018

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ - 30 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!
30 MAH ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
 
Η Κυβέρνηση, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα, τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, μαζί με τον ΣΕΒ και τα άλλα αστικά επιτελεία, επιστρατεύοντας ξανά την προκλητική τους προπαγάνδα της  ‘’δίκαιης  ανάπτυξης’’, προσπαθούν  μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα, να παραπλανήσουν  το λαό και να κρύψουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας. Έτσι καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να δείξουν ανοχή σε παλιά και νέα μέτρα και να δώσουν τη συναίνεσή τους στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, τα οποία παρουσιάζουν ως «τα τελευταία», αλλά όλοι ξέρουμε ότι  ήδη έχουν συμφωνήσει τα επόμενα. 
 
Το θράσος τους δεν έχει όρια, όλα αυτά τα λένε την ώρα που αυξάνουν την ένταση της εκμετάλλευσης εναντίων του λαού,  ετοιμάζουν νέα χτυπήματα στις Συλλογικές Συμβάσεις και στους μισθούς, έρχεται νέα μείωση  του αφορολόγητου και των συντάξεων. Καταργούν το μειωμένο συντελεστή στο ΦΠΑ στα νησιά, δίνοντας το ‘τυράκι’ του μεταφορικού ισοδύναμου. Πραγματικά τα  ψέματά τους δεν έχουν τελειωμό. Δεν διστάζουν να βάλουν χέρι και στην λαϊκή κατοικία, μιας και από 1 Μαΐου  ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Όλα αυτά  πάνε πακέτο με μέτρα που τσακίζουν Υγεία - Πρόνοια.
 
Αυτή την ‘δίκαιη ανάπτυξη’ που μας λένε, οι εργαζόμενοι του κλάδου την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Απαίτηση τους είναι η δουλειά χωρίς δικαιώματα. Να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, με μισθούς πείνας.
 
Φτάνει πια δεν πρέπει να τους πιστέψουμε!
 
Απ’ αυτήν την ανάπτυξη μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα μονοπώλια και το κεφάλαιο, δεν πρόκειται να σταματήσει η απλήρωτη εργασία, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, οι κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, οι συμβάσεις μια μέρας,   οι δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και σουπερ μάρκετ, τα κακοπληρωμένα ωρομίσθια, οι  εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, η συνεχής εναλλαγή βάρδιας, οι τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται για λιγότερο.… 
 
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλα τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην απογοητευτούν, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. 
 
Καλούμε όλους εσάς να  έρθετε στην συνεδρίαση του σωματείου μας, το Σάββατο 26 Μαΐου στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (Δαβάκη και Βαλαωρίτου Γωνία). Για συζήτηση και καλύτερη οργάνωση - συντονισμό της δράσης μας. Γιατί για  εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.
 
Καλούμε όλους εσάς να κάνετε  το βήμα, να μπείτε  μπροστά στον αγώνα για μια ζωή με  δικαιώματα. Να δώσουμε  όλοι μαζί  μέσα από το Σωματείο,  την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Να δείξουμε με την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία στις 30 Μαΐου στις 11:30 το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ότι αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε:
· ενάντια στη Φοροληστεία, για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
· να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια
· Για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
· Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι και των 3 μνημονίων.
· Για επαναφορά και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
· Για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
 
Δεν Υποχωρούμε!
Δεν υποστέλλουμε τον Αγώνα μας
Αγώνας - οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου