16 Δεκ 2015

Στο πλευρό του λαού της Ικαρίας και Φούρνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Στο πλευρό του λαού της Ικαρίας και Φούρνων




Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε -και σήμερα- την πλήρη υποστήριξη μας στον δίκαιο και ζωτικής σημασίας αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας, Ικαρία-Φούρνοι, για την άμεση επίλυση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.    
Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό καθώς και σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, έχουν δραματικές συνέπειες για την υγεία των Ικαριωτών και Φουρνιωτών καθώς και των επισκεπτών των νησιών.

Βέβαια τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας ,σε εθνική κλίμακα, είναι τεράστια και δεν πέφτουν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής  δραστικών περικοπών της χρηματοδότησης -και συνεπώς υποβάθμισης- του δημόσιου τομέα Υγείας, με στόχο την ενίσχυση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και των «δανειστών». Αυτή η πολιτική είναι που  οδηγεί στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγειονομικής φροντίδας και επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, που υφίστανται εδώ και χρόνια μια πρωτοφανή και αυξανόμενη φοροαφαίμαξη. Η υγειονομική φροντίδα έχει μετατραπεί σε υπερκερδοφόρα επιχείρηση για το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται τραγικά για τα νησιά μας και ιδιαίτερα τα απομακρυσμένα-απομονωμένα, όπως είναι η Ικαρία και οι Φούρνοι. Κυριολεκτικά παίζουν με τη ζωή μας. Δεν είναι, πράγματι, λίγες οι περιπτώσεις που οι τεράστιες ελλείψεις στοίχησαν και ζωές.

Θεωρούμε  τον αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι της Ικαρίας και των Φούρνων όχι μόνο απόλυτα δικαιολογημένο αλλά και επιβαλλόμενο. Είναι αγώνας κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των Ικαριωτών-Φουρνιωτών, με όλες μας τις δυνάμεις.
Καταγγέλλουμε αυτή την εγκληματική πολιτική που ασκείται και σήμερα από την  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Διεκδικούμε: 

- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
-  Κάλυψη όλων των ελλείψεων σε προσωπικό κάθε ειδικότητας, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα
-  Άμεση λύση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ στην Ικαρία με εξασφάλιση της σύνδεσής  με τα δημόσια νοσοκομεία της Σάμου και των Αθηνών.
-   Άμεση εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Γηροκομείου Ικαρίας. 
Κάνουμε δικό μας το διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου Ικαρίας και μ’αυτό συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της 11ης Δεκεμβρίου 2015. 
Απαιτούμε την άμεση ικανοποίησή του.

Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου             
10-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου