28 Αυγ 2015

Επιστολή του Στρατή Κόρακα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για μεταναστευτικό, αεροδρόμια, ΦΠΑ, και φοροαφαίμαξη αγροτών

Η ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου για μεταναστευτικό, αεροδρόμια, ΦΠΑ, και φοροαφαίμαξη αγροτών

Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα, επανερχόμαστε ως «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πρόταση που καταθέσαμε κατά την έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (12/08/2015) να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να πάρει θέση και να αποφασίσει συγκεκριμένες δράσεις για τα παρακάτω επίκαιρα και φλέγοντα  θέματα:

- Μεταναστευτικό: Τα νησιά της Περιφέρειας (κυρίως Λέσβος, Σάμος και Χίος) ζουν καθημερινά την τραγωδία ξεριζωμένων κυνηγημένων, από εγκληματικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πρακτικές,  συνανθρώπων μας, κυρίως νέων, παιδιών, βρεφών και γυναικών, που χρειάζονται μια εντελώς άλλη, ανθρώπινη, μεταχείριση από τις αρχές.
Είναι φανερό ότι η συγκινητική ευαισθησία και  φιλοξενία που εκδηλώνουν  στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι κάτοικοι των νησιών μας απέναντί τους  δεν μπορεί να καλύψει αυτή την ανάγκη, Επιβάλλεται λοιπόν και ως Περιφερειακό Συμβούλιο να ξανασυζητήσουμε το πιεστικό αυτό θέμα και να εξετάσουμε πιο συγκεκριμένα τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια και κυρίως σε ποιες ενέργειες, διαβήματα προς την Κυβέρνηση και την ΕΕ πρέπει να προβούμε για να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες υποδοχής και κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών μέχρι το ξεπροβόδισμά τους για τις χώρες-τελικό προορισμό τους.

Ουσιαστική και ριζική, βέβαια λύση στο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μόνο αν διεκδικήσουμε με το λαό μας: κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν, εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, που έχουν ως πραγματικό προορισμό, άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τις υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ασύλου, δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (που αποτελούν τη βασική αιτία των τραγικών κυμάτων προσφυγιάς που ζούμε), αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς.
- Ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και τα αεροδρόμια της Λέσβου και Σάμου:  Οι πληροφορίες λένε ότι ολοκληρώθηκε και υπογράφτηκε η συμφωνία εκχώρησης  τους στη γερμανική εταιρία «Froport AG Stentel Ltd (Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης – Όμιλος Κοπελούζου). Η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, προαπαιτούμενο κι αυτή του 3ου μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έχουμε ήδη τονίσει στο Περιφ. Συμβούλιο, θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας, θα επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σ’αυτά και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ασφάλεια των νησιών και γενικότερα της χώρας μας. Και το θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί στο Π.Σ. και έχει ψηφιστεί και σχετικό ψήφισμα.
Προτείνουμε να το ξανασυζητήσουμε και να καταλήξουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την ακύρωση της συμφωνίας .
     
- Κατάργηση του μειωμένου  κατά 30% του ΦΠΑ για τα νησιά μας: Πρόκειται για ένα επίσης σοβαρό θέμα  για το οποίο, όπως και για το προηγούμενο, το Π.Σ. «έριξε μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων». Προτείνουμε και εδώ, παίρνοντας υπόψη ότι το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει παραπέρα  την ήδη δεινή θέση του λαού των νησιών μας, να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις  με στόχο τη διατήρηση και διεύρυνση της μείωσης του ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου
      
- Παραπέρα φοροαφαίμαξη των αγροτών μας στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, που έρχεται να προστεθεί στην ήδη καταστροφική αντιαγροτική πολιτική, έχει στόχο και θα καταλήξει  στον αφανισμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς των νησιών μας και την παραπέρα μείωση της αγροτικής παραγωγής που αποτελεί την βασική πηγή εισοδήματος των νησιών μας,. Προτείνουμε το Π.Σ. να στηρίξει τον αγώνα των αγροτών μας για την ακύρωση αυτής της πολιτικής.

Με τιμή   
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Β. Αιγαίου  
Στρατής Κόρακας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου