17 Δεκ 2014

Ενημέρωση από την Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σάμου - Παρεμβάσεις για λαϊκά προβλήματα και ζητήματα λειτουργίας των οργάνων του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (17-12-2014)

Μια σειρά παρεμβάσεις για λαϊκά προβλήματα και ζητήματα λειτουργίας των οργάνων του Δήμου, έκανε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 15-12-2014, η δημοτική ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μεταξύ άλλων:
* Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ κατήγγειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, την προσβλητική και εκβιαστική τακτική δημοτικού συμβούλου στο Δ.Σ του Γηροκομείου Σάμου κατά της εκπροσώπου των εργαζομένων επειδή τοποθετήθηκε κατά του προϋπολογισμού του Ιδρύματος χαρακτηρίζοντάς τον ανεπαρκή για τις ανάγκες των τροφίμων και τον καταψήφισε.
Επίσης κατήγγειλαν την υβριστική επίθεση του αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου κατά μελών του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου της περιοχής που αρνούνται να παραδώσουν τα πρακτικά συνεδριάσεων του Συλλόγου -μέσω του αντιδημάρχου - σε καθηγητή που είναι κατηγορούμενος μετά από καταγγελίες γονιών για ανάρμοστη συμπεριφορά. 
Μιλώντας με αφορμή αυτά τα περιστατικά, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Κώστας Τζίχας, απηύθυνε έκκληση να σταματήσει αυτή η τακτική και κάλεσε τον Δήμαρχο ως επικεφαλή της πλειοψηφίας να αναλάβει τις ευθύνες του, τονίζοντας ότι., οι εκπρόσωποι του λαϊκού κινήματος και ειδικότερα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στις Επιτροπές στα νομικά πρόσωπα και στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα φιμωθούν, δεν θα εγκαταλείψουν τη θέση τους στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων και των διεκδικήσεών τους, όσο κι’ αν το επιδιώκουν κάποιοι.

* Το θέμα εφαρμογής του νόμου για την παραχώρηση γραφείων, υλικοτεχνικής υποδομής και γραμματειακής υποστήριξης σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Μαυρατζώτης, υπογραμμίζοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε θέσει από  τη πρώτη στιγμή  το θέμα και υπήρξε η δέσμευση του Δημάρχου ότι θα δοθούν γραφεία στο κτίριο της Σαμιακής Αγοράς έως τις 15 Νοεμβρίου, χωρίς να τηρηθεί μέχρι στιγμής,
Απαντώντας ο Δήμαρχος Μ. Αγγελόπουλος  είπε ότι έπρεπε να γίνουν επισκευές στο κτίριο και μετέθεσε την διάθεση γραφείων στις αρχές Ιανουαρίου.

* Η θέση του ΚΚΕ για τον Τουρισμό αφορά το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στις διακοπές και την αναψυχή κάτι που δεν εξασφαλίζεται από το αστικό κράτος που έχει ως γνώμονα τα κέρδη των μονοπωλίων του χώρου και των μεγαλοξενοδόχων, τόνισε μιλώντας για το θέμα έγκρισης του προϋπολογισμού και του Προγράμματος δράσης της Επιτροπής Τουρισμού Θεανώ Σαρρηγεωργίου. Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογράμμισε ότι η τουριστική προβολή δεν μπορεί να είναι αποσπασματική και υπόθεση του κάθε δήμου και να υποτάσσεται στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών του κλάδου. Κατάγγειλε τη διάλυση του ΕΟΤ ως συλλογικού διαπραγματευτή και σημείωσε ότι κριτήριο για το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων που δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα και των αυτοαπασχολούμενων μικροξενοδόχων και μικροεπαγγελματιών του κλάδου, που οδηγούνται στον αφανισμό σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δράσης για τον τουρισμό.

* Την αυθαίρετη ενέργεια  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να εγκαταστήσει σταθμό διάθεσης ποδηλάτων σε χώρο ιδιοκτησίας της ΕΟΣΣ, μπροστά στο βαρελάδικο, χωρίς καν να απευθυνθεί στο Δ.Σ της Οργάνωσης, κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Κ.Τζίχας, χαρακτηρίζοντας τέτοιες ενέργειες πέραν των άλλων και ως προχειρότητες και τσαπατσουλιές. Θύμισε μάλιστα τους περίφημους φωτεινούς πίνακες που είχε εγκαταστήσει στη πόλη προηγούμενη δημοτική αρχή και οι οποίοι δεν λειτούργησαν ποτέ, απαξιώθηκαν και αποσύρθηκαν, αφού όμως είχε σπαταληθεί δημόσιο χρήμα. Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την τοποθέτηση σταθμών ποδηλάτων στα άλλα προτεινόμενα σημεία της πόλης εκτός αυτού στο χώρο της ΕΟΣΣ, προτείνοντας δημοτικό χώρο στην ίδια περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου