31 Αυγ 2018

Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστας Θωμαΐδης στο κάστρο Μυτιλήνης για το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ (8 Σεπτέμβρη)

Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστας Θωμαΐδης στο κάστρο Μυτιλήνης για το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ

Το φετινό Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό!


Αποτελεί την κορύφωση της δραστηριότητας μας για τον εορτασμό του ενός αιώνα αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ, του μισού αιώνα ζωής και δράσης της ΚΝΕ!

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος...»

Το ΚΚΕ παραμένει το πιο νέο κόμμα με τις πιο φρέσκιες, επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με τα πιο όμορφα ιδανικά του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σφυρηλατήθηκαν μέσε στην πρωτοπόρα, μαχητική, αλύγιστη και ανυποχώρητη δράση για το δίκιο της εργατικής τάξης, μέσα σε όλες τις συνθήκες, της παρανομίας, του πολέμου, σε συνθήκες είτε ανόδου, είτε υποχώρησης του κινήματος.

Ο δρόμος που άνοιξε και ανοίγει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, η δράση των κομμουνιστών και κομμουνιστριών σε όλη την ιστορία, ο ηρωισμός και οι θυσίες τους, χθες και σήμερα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη σημερινή γενιά και τις ερχόμενες.

Το Φεστιβάλ μας τροφοδοτείται από αυτόν τον σκοπό... Αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο σκοπός για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

«Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που βλέπει την αδικία, που προβληματίζεται, που ακόμα δεν έχει κάνει το βήμα να μπει στον αγώνα, να ξεπεράσει τα διλήμματα , τις ψευδαισθήσεις του «μικρότερου κακού», το δηλητήριο του «τίποτα δεν αλλάζει», που μας μπολιάζει το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Σε καλούμε να παλέψεις μαζί με την ΚΝΕ για την κοινωνία που θα βάλει στο επίκεντρο της ανάπτυξης της, τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, όχι το καπιταλιστικό κέρδος!

Έλα να ακούσεις τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να μάθεις το Πρόγραμμα, το σκοπό μας! Έλα να συζητήσεις τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες σου! Έλα να εκφραστείς, να διασκεδάσεις, να γνωριστείς με τους νέους του τόπου μας που δεν συμβιβαζόμαστε, που πιστεύουμε ότι η λύση στα σημερινά προβλήματα μπορεί να έρθει με εμάς πρωταγωνιστές, σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ρήξης με τα σημερινά πρότυπα, τις αξίες, τους εκπροσώπους του καπιταλιστικού συστήματος!

Αποδείχτηκε από την ίδια τη ζωή ότι το σύστημα δεν εξανθρωπίζεται, αλλάζει μόνο πρόσωπο αλλά όχι την ουσία του, ότι αυτό που έχει ανάγκη και συμφέρει την πλειοψηφία της νεολαίας, δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος. Η «αριστερή» διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε την ψευδαίσθηση της φιλολαϊκότερης διαχείρισης, τσάκισε κατακτήσεις αιώνων και πέρασε δεσμά γύρω από το μέλλον μας...

Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση κι αγώνας, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με στόχο να γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που παλεύουμε ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο: την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους. Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστεί για τους νέους και τον εργαζόμενο λαό μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή. Προϋπόθεση είναι ο λαός να αξιοποιήσει τη δύναμή του, να σαρώσει κυβερνήσεις κι αφεντικά, να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα δικά του χέρια! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας.

Έλα και εσύ στο μεγάλο ραντεβού των νέων του νησιού μας!
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στο Κάστρο Μυτιλήνης!

Ομιλία από τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μεγάλη συναυλία με το Θάνο Μικρούτσικο. Τραγουδούν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, εκθέσεις και αφιερώματα. Επίσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Τ.Σ. Λέσβου της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου