6 Μαΐ 2016

ΚΥΑ που καταργεί την αναγκαστικότητα στη Σάμο

Επιστολή του Στρατή Κόρακα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με την κατάργηση της αναγκαστικότητας στο Νομό Σάμου και τις συνέπεις για τους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου

Μυτιλήνη, 4 Μαΐου 2016
Κύριε Πρόεδρε,
 
Όπως θα έχετε ενημερωθεί η κυβέρνηση προχώρησε, τη Μεγάλη Πέμπτη, στην έκδοση  Κοινής Υπουργικής Απόφασης  με την οποία καταργεί τη αναγκαστικότητα στη Σάμο.
Πρόκειται για μια ολέθρια απόφαση για τους αμπελουργούς και όλους τους κατοίκους της Σάμου, όπως πολύ εμπεριστατωμένα συζητήθηκε και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ., με ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 32του νομοσχεδίου, που εκείνες τις μέρες ψηφιζόταν στη Βουλή,
Η ομόφωνη αντίθεση του Π.Σ., στο ενδεχόμενο κατάργησης της αναγκαστικότητας, εκφράστηκε με σχετικό ψήφισμα που στάλθηκε  στην κυβέρνηση  και στα κόμματα της Βουλής.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε αναγκαίο να ασχοληθεί  και πάλι το Π.Σ., στην επόμενη συνεδρίαση του, με αυτή την προκλητική ΚΥΑ και να αποφασίσει συγκεκριμένες ενέργειες και διαβήματα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου. Ακόμα περισσότερο που αυτή η ΚΥΑ ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αναγκαστικότητας και στη Χίο.
Ζητάμε λοιπόν να συμπεριληφθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του ΠΣΒΑ.
Με τιμή
Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου