6 Μαΐ 2016

Π.Α.ΜΕ Ικαρίας και Φούρνων: Για τα εγκαίνια της Διεθνούς Αφίσας της Π.Σ.Ο. και τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις

ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΦΙΣΑΣ της Π.Σ.Ο και ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Διεθνούς Αφίσας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στο Π. Δημαρχείο του Αγ. Κηρύκου Ικαρίας την Πέμπτη 5/5.

Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα 9/5 με ώρες επισκέψεων 11:00-13:00 & 18:00-21:00 με είσοδο ελεύθερη.
Περισσότερες από 50 Αφίσες (της περιόδου 2006-2015), περιλαμβάνονται στην έκθεση που απεικονίζει τα προβλήματα και τους αγώνες της διεθνούς εργατικής τάξης και την πλούσια δραστηριότητα της Π.Σ.Ο.

Παράλληλα τις ίδιες μέρες της Έκθεσης, στις 8.30 μ.μ, προβάλλονται  ταινίες (ντοκιμαντέρ) από την εμπειρία του διεθνούς εργατικού κινήματος. Ταινίες που αναδεικνύουν την διαδρομή Ελλήνων εργατών, μεταναστών στην Αμερική, στις αρχές του 20ουαιώνα και την συμβολή τους στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος μέχρι και τις αρχές του 1950. Ταινίες που αναδεικνύουν τους αγώνες της εργατικής τάξης της Ελλάδας, πριν το Β. παγκόσμιο πόλεμο. Ταινίες από τους συγχρόνους εργατικούς αγώνες στην χώρα μας. Στα εγκαίνια προβλήθηκε η ταινία: Παλικάρι (Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου) του Νίκου Βεντούρα. Ακολουθούν οι προβολές:

-  Παρασκευή  6/5: Ταξισυνειδησία  του Κώστα Βάκκα

- Σάββατο 7/5: Ο Μάης του 36 στην Θεσσαλονίκη, (Από το αρχείο των εκπομπών της ΕΡΤ – Μαρτυρίες)  και Ματωμένος Μάης του 36  του Τάσου Ψαρρά

- Κυριακή 8/5: NON OMNIS MORIAR της Θεοδοσίας Γραμματικού - Παραγωγή: Lokomotiva

- Δευτέρα 9/5: Το χρονικό μιας αιματηρής Απεργίας – Σέριφος 1916 του Γιώργου Πετρίτση.

 

Στον χαιρετισμό εκ μέρους της Τ.Γ. Ικαρίας-Φούρνων τονίστηκαν μεταξύ άλλων:

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις μας για την Εργατική Πρωτομαγιά, οι οποίες κορυφώνονται στην Απεργιακή Συγκέντρωση στον Εύδηλο την Κυριακή 8 Μάη στις 12 το μεσημέρι, ενώ στις 11 π.μ. θα προηγηθεί εκδήλωση στο Μνημείο των Εκτελεσμένων.


Σχετικά με τις εξελίξεις για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό: Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή με απαράδεκτες διαδικασίες φαστ-τρακ, επιδιώκοντας να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και το λαό και να περάσει το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό μέσα στο Σαββατοκύριακο 7-8 Μάη. Εξέλιξη που απαιτεί να βρει απέναντι της την οργανωμένη αντίδραση  όλων των  εργαζόμενων ,άνεργων, ελευθεροεπαγγελματιών, συνταξιούχων, αγροτών, νέων, γυναικών, απαντώντας άμεσα και συμμετέχονταςω με αποφασιστικότητα και μαζικότητα στις απεργιακές κινητοποιήσεις  των επόμενων ημερών. Συγκεκριμένα:
· Παρασκευή 7/5: Ημέρα γενικής πανεξόρμισης στην Ικαρία,
· Σάββατο 8/5: Απεργιακή Συγκέντρωση στον Αγ. Κήρυκο στις 12 το μεσημ.
·  Κυριακή 9/5: Απεργιακή Συγκέντρωση στον Εύδηλο στις 12 το μεσημ.

Καλούμε σε ΠΑΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ για να παρθεί πίσω ο νόμος-Λαιμητόμος.
Όσα κατακτήσαμε με αίμα και με αγώνες δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν
Στήνουμε εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Σηκώνουμε κεφάλι! Ή εμείς ή αυτοί!
Κανένας στη δουλειά, κανένας στο χωράφι, κανένα μαγαζί ανοιχτό!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου