1 Σεπ 2015

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Β. Αιγαίου: Ενημέρωση για τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Β. Αιγαίου απηύθυνε την παρακάτω επιστολή στην Περιφερειάρχη κ. Χρ. Καλογήρου καλωντας την και εγγράφως να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου και δι’αυτού τους κατοίκους της Περιφέρειας για το ύψος των ταμιακών διαθεσίμων που κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας κατ’εφαρμογή της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για να πληρωθούν οι…. «δανειστές»και τούτο παρά την εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας.:

«Προς την κ. Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Θέμα: Ενημέρωση για τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας

Κυρία Περιφερειάρχη,

Κατά την συνεδρίαση της 12ης Αυγούστου του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε παρέμβασή σας, αναφερόμενη στην άσχημη οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας μας, σημειώσατε ότι αυτή οφείλεται και στην κατάθεση των ταμιακών διαθεσίμων της στην Τράπεζα της Ελλάδας, κατ’ εφαρμογή της γνωστής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για να πληρωθούν οι «δανειστές» τοκογλύφοι.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, όπως γνωρίζετε, είχαμε εκφράσει –και γραπτώς- την αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, και τον απαράδεκτα χαμηλό προϋπολογισμό της Περιφέρειας καθώς και τις τεράστιες ανάγκες της.
Εσείς, αξιοποιώντας την απαράδεκτη εν λευκώ εξουσιοδότηση που σας έδωσε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταθέσατε, παρόλα αυτά, τα ταμιακά διαθέσιμα στην ΤτΕ , χωρίς καν να ενημερώσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το ύψος τους.. Αρνηθήκατε να το πράξετε και όταν σας το ζήτησα κατά την συνεδρίαση της 12ης Αυγούστου προτείνοντας μας να σας το ζητήσουμε εγγράφως !!!

Παρότι πιστεύω ότι η ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τέτοιου είδους ζητήματα είναι αυτονόητη, σας καλώ με την παρούσα να ενημερώσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση του για το ύψος των διαθεσίμων που καταθέσατε στην ΤτΕ .

Με τιμή
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου
Στρατής Κόρακας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου