6 Σεπ 2015

Μυτιλήνη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που έριξαν βόμβες μολότοφ σε Σύρους πρόσφυγες

Bόμβες μολότοφ εναντίον οικογενειών Σύρων προσφύγων που έχουν κατασκηνώσει σε πάρκα της πόλης, έριξαν δύο νεαροί στη Μυτιλήνη

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ένας 17χρονος έριξε βόμβα μολότοφ εναντίον οικογένειας Σύρων προσφύγων που έμεναν σε σκηνή στο δημοτικό κήπο. 

Ως αποτέλεσμα, από την ανάφλεξη της βόμβας τραυματίσθηκε ευτυχώς ελαφρά ένας 30χρονος Σύρος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αργότερα, ο 17χρονος μαζί με έναν 19χρονο πέταξαν βόμβα μολότοφ εναντίον οικογένειας Σύρων που διέμεναν στο πάρκο Χατζηδήμου. Ωστόσο, από λάθος τους η βόμβα έπεσε σε κατασκευή από τούβλα μέσα στο πάρκο, με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη και η καύσιμη ύλη να διαχυθεί προς μια οικογένεια Αφγανών που κοιμόταν λίγο παραπέρα, χωρίς ευτυχώς να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.
Τελικά, το πρωί οι δυο νεαροί συνελήφθησαν, καθώς έγινε καταγραφή του γεγονότος από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε διπλανή, από το σημείο, οικοδομή στο πάρκο Χατζηδήμου. Την Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη το μεσημέρι, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, ενώ κατά πληροφορίες ομολόγησαν τις πράξεις τους.


Στο μεταξύ, νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου 500 πρόσφυγες Αφγανοί, κατευθύνθηκαν προς το πλοίο «Tera Jet» απαιτώντας να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν για τον Πειραιά. Από την επέμβαση ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η «οδύσσεια» της αναχώρησης των προσφύγων από το νησί. Το πρωί, αναχώρησαν για Πειραιά 2.500 άτομα με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άλλα 540 αναχώρησαν με το πλοίο «Blue Star 1» και 400 αναχωρούν τα μεσάνυχτα με το «Αριάδνη» για Καβάλα. Τα μεσάνυχτα, έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει για Πειραιά το «Tera Jet» με άλλους 1.800, χωρίς όμως ο αριθμός να συμπληρώνεται, αφού καθυστερεί η ταυτοποίηση και η έκδοση των σχετικών εγγράφων. Κι αυτό τη στιγμή που για τις 5.30 αύριο το πρωί, έχει προγραμματισθεί νέο δρομολόγιο για Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το οποίο όμως, ως τις 8.00 σήμερα το βράδυ, δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές, που αδυνατούν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς την απαραίτητη διαδικασία, λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.

www.902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου