31 Αυγ 2018

ΧΙΟΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ: ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7:30, Σάββατο 1 Σεπτέμβρη στο Κόκκινο Φαναράκι

Κορυφώνεται η Φεστιβαλική δραστηριότητα στη Χίο και εφέτος στο κεντρικό Φεστιβάλ της οργάνωσης στο κόκκινο φαναράκι. Το ραντεβού είναι για το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη στο κόκκινο φαναράκι.

Το φετινο Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό γιατί είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ηρωϊκής ζωής και δράσης από την ίδρυση του ΚΚΕ.  

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου, η ΚΝΕ δίνει ξεχωριστό παρόν και φέτος στο νησί.

Ως συνήθως, μακρυά από χορηγούς και σπόνσορες τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, με μεράκι, θα γίνουν παράδειγμα στο στήσιμο του Φεστιβάλ, στο σεβασμό του χώρου μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Το φετινό Φεστιβάλ ξεχωριστή θέση θα έχουν τα γεγονότα των εκτελεσμένων κομμουνιστών στο Γουδί.

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, ενώ οι παρεβρισκόμενοι θα μπορέσουν να δουν τη φετινή έκθεση ταμπλό αφιερωμένη στα 100 χρονα του Κόμματος καθώς και να απολαύσουν φαγητό και ποτό.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από κοινού με τους φίλους του Κόμματος έχουν ξεκινήσει ήδη την προπώληση των εισητηρίων για την κάλυψη των εξόδων και την ενίσχυση της οργάνωσης. Ο κόσμος μπορεί να απευθύνεται στα μέλη του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ για να προμηθευτεί το εισητήριο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου