3 Ιουν 2014

Δημήτρης Κουτσούμπας: Καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας, καμιά συγχώνευση

Μας δόθηκε η ευκαιρία σαν ΚΚΕ να εκφράσουμε ξανά την αντίθεσή μας, την ανησυχία μας για το ζήτημα της τράπεζας θεμάτων, τις επιπτώσεις που θα έχει στα παιδιά.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Ζητήσαμε τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ενημέρωση πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της παιδείας και των εξελίξεων που έχουμε αυτό το διάστημα.
Βρισκόμαστε, όπως ξέρετε, μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις, βρισκόμαστε στις προαγωγικές εξετάσεις των τάξεων των λυκείων και των γυμνασίων. Υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα. Μας δόθηκε η ευκαιρία σαν ΚΚΕ να εκφράσουμε ξανά την αντίθεσή μας, την ανησυχία μας για το ζήτημα της τράπεζας θεμάτων, τις επιπτώσεις που θα έχει στα παιδιά, κυρίως της Α’ Λυκείου. Θέσαμε το ζήτημα, αν υπάρχει κάποια δυνατότητα, να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα άμεσα, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.

Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε και θέσαμε το ζήτημα της συγχώνευσης ή κατάργησης μιας σειράς σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτές τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις. Και βεβαίως μας δόθηκε για μια ακόμη φορά η ευκαιρία να θέσουμε το ζήτημα της κάλυψης κενών έγκαιρα, όσο γίνεται πιο έγκαιρα, γιατί με τη μεγάλη μάζα εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθεί φέτος και βέβαια χωρίς προσλήψεις, μπορεί να δημιουργηθούν κενά στα σχολεία, με αποτέλεσμα να έχει άμεσες επιπτώσεις στο μέλλον των παιδιών μας, στο μέλλον των παιδιών κυρίως των λαϊκών οικογενειών. Όπως ξέρετε η παραπαιδεία έχει φουντώσει, οι φροντιστηριάρχες πανηγυρίζουν αυτό το διάστημα και από αυτή την άποψη το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της κάθε λαϊκής οικογένειας για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.
Ήταν πολύ χρήσιμη η ενημέρωση και τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε έτσι ώστε να αξιοποιηθούν και στην κοινοβουλευτική δράση του Κόμματος, αλλά κυρίως στη δράση μας μέσα στο κίνημα, στους αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών».

 

Σε ερώτηση σχετικά με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τις κινητοποιήσεις που γίνονται, ο Δ. Κουτσούμπας είπε:

«Εμείς θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας, καμιά συγχώνευση. Δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα, συσσωρεύονται μαθητές, μεγαλώνουν τα τμήματα, οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά στη μαθησιακή διαδικασία και αυτό έχει άμεση επίπτωση στο μέλλον των παιδιών, στο μέλλον των παιδιών μας. Και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει αποφασιστικά. Δεν μπορεί να υποτασσόμαστε συνέχεια σε αυτό το ζήτημα, με μειώσεις εκπαιδευτικών, με μειώσεις σχολικών μονάδων επειδή υπάρχει οικονομική κρίση, επειδή υπάρχουν κατευθύνσεις της ΕΕ, επειδή υπάρχει η συγκεκριμένη πολιτική».

ΑΘΗΝΑ 3/6/2014                              
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

πηγή: mynima-hellas.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου