3 Μαΐ 2014

Ερώτηση του Κ.Κ.Ε. στη βουλή για το κλείσιμο του ολοήμερου νηπιαγωγείου Κάσπακα

Το κλείσιμο του ολοήμερου νηπιαγωγείο του Κάσπακα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία, αλλά και σε φορείς που δηλώνουν την συμπαράσταση τους στους γονείς και στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας. Οι Βουλευτές του ΚΚΕ, κα. Διαμάντω Μανωλάκου, κα. Ελένη Γερασιμίδου και κ. Γιάννης Γκιόκας υπέβαλλαν ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα, τον διορισμό νηπιαγωγού στο Νηπιαγωγείο Κάσπακα Λήμνου.

Η ερώτηση των βουλευτών:
«Αυτές τις ημέρες οι γονείς και οι κάτοικοι του Κάσπακα της Λήμνου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, γιατί με απόφαση της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, μετακινήθηκε η νηπιαγωγός του Ολοήμερου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Κάσπακα, για να καλύψει κενό σε νηπιαγωγείο της Μύρινας Λήμνου, με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Κάσπακα.
Η ενέργεια αυτή φαίνεται ότι κινείται στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που εκφράζεται με συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, προκειμένου να διαχειριστεί τα κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς να κάνει τους απαραίτητους διορισμούς. Μια πολιτική που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τη Δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση της χώρας μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποιες ενέργειες θα κάνει για τον άμεσο διορισμό νηπιαγωγού στη Λήμνο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των νηπίων του Κάσπακα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου