2 Δεκ 2018

Σάμος: Δρομολογήθηκε εκτάκτως το «Νήσος Σάμος» μετά από παρέμβαση ΚΚΕ και «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Λύση διαφαίνεται στο πρόβλημα εκατοντάδων επιβατών που είχαν εγκλωβιστεί στη Σάμο, λόγω του απαγορευτικού απόπλου.

Μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου στον υπουργό Ναυτιλίας, δρομολογήθηκε έκτακτα το «Νήσος Σάμος» που θα αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή (30-11) το απόγευμα, από Σάμο κατευθείαν για Πειραιά.

Η παρέμβαση του ΚΚΕ έγινε γιατί η εταιρεία «HELLENIC SEAWAYS» με αφορμή το απαγορευτικό απόπλου, είχε ανακοινώσει τη συγχώνευση του δρομολογίου της Πέμπτης που εκκρεμεί, με αυτό της Κυριακής.

Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες εκατοντάδων επιβατών που είχαν έρθει στη Σάμο για την ορκωμοσία των στρατευμένων παιδιών τους και είχαν βγάλει εισιτήρια αναχώρησης για την Πέμπτη. Με την απόφαση συγχώνευσης των δρομολογίων πέρα από την ταλαιπωρία ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν 3 επιπλέον διανυκτερεύσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση της «Λαϊκής» Συσπείρωσης Δήμου Σάμου που κατήγγειλε με ανακοίνωσή της το γεγονός και προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου.

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ που πρόσφατα είχε αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα των συγκοινωνιών μέσα από καμπάνια σε όλο το νησί η οποία κορυφώθηκε με κεντρική συγκέντρωση-συζήτηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, καλεί το λαό του νησιού να συμπορευθεί με το ΚΚΕ για κοινωνικοποιημένα Μέσα Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού, στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.

Για τη δημιουργία Ενιαίου Αποκλειστικά Δημόσιου Οργανισμού συγκοινωνιών, που θα αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού και όχι ως εμπόρευμα που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών.

www.902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου