9 Σεπ 2017

Ανακοίνωση της ΛΑ.Σ Δήμου Λέσβου για τις ατομικές ειδοποιήσεις που αποστέλλει ο Δήμος για τις χρεώσεις του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας

Σε σχέση με το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει με τις ατομικές ειδοποιήσεις που αποστέλλει ο Δήμος για τις χρεώσεις του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας από το 2009 έως και σήμερα, κάνουμε γνωστό ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε καταθέσει προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου επιστολή με τις θέσεις της παράταξής μας, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Η αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα τέλη και τη φορολογία είναι γεγονός και είναι αποτέλεσμα των ακολουθούμενων αντιλαϊκών πολιτικών που φέρνουν την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την κακοπληρωμένη ή και απλήρωτη δουλειά.

Καταθέτουμε και παραθέτουμε συνοπτικά τις θέσεις μας ως προς το ζήτημα του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας αλλά και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, σε συνέχεια της συζήτησης που ανοίχτηκε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.

Ως προς τον ΤΑΠ:

 Ζητάμε να καταργηθεί.
Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Να παγώσουν οι βεβαιώσεις αναδρομικών χρεών και να μη ζητηθεί από κανένα λαϊκό νοικοκυριό να πληρώσει αναδρομικά το τέλος αυτό.

Ως προς το τέλος καθαριότητας και φωτισμού:
Να απαλλαγούν από αυτό οι άνεργοι και τα ΑμΕΑ.
Να απαλλαγούν οι αγροτικές αποθήκες καθώς και οι χώροι που χρησιμοποιούνται για το σταυλισμό των ζώων (για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους).
Να μειωθούν στους εργάτες - μισθωτούς, στους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους.
Να μη ζητηθεί από κανένα λαϊκό νοικοκυριό να τα πληρώσει αναδρομικά.
Να αυξηθούν στις Τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ και γενικά στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Παλεύουμε για:
Απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων.
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτονται επαρκώς όλες οι ανάγκες του Δήμου στην κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, με φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας.»

Μυτιλήνη 7/9/2017
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου
Νίκη Τσιριγώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου