18 Φεβ 2017

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου με αποκλειστικό θέμα το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την παρούσα σας υπενθυμίζω ότι μετά τον πρόσφατο θάνατο άλλων τριών προσφύγων στο κολαστήριο της Μόριας και έπειτα από παρέμβαση πολιτών και περιφερειακών Συμβούλων, δεσμευτήκατε ότι θα συγκαλέσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσα, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, με αποκλειστικό θέμα το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Σας θυμίζω ακόμη ότι μια τέτοια συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό ζητήσαμε με επιστολή μας στις 10 Γενάρη, μάταια, όπως απέδειξε η άρνηση σας να ικανοποιήσετε αυτό το αίτημά μας.

(...) Ταυτόχρονα όμως, παίρνοντας υπόψη την εγκληματική ανεπάρκεια και υποκριτικές - δημαγωγικές υποσχέσεις και διακηρύξεις της κυβέρνησης και αδιαφορία της ΕΕ, θεωρούμε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου.

Επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα προστασίας αυτών των συνανθρώπων μας, που οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις και εκμετάλλευση υποχρέωσαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, αξιοποιώντας τις όποιες δυνατότητες έχει και αντλώντας κονδύλια από τα 2,5 εκατ. των ταμειακών διαθεσίμων που καταθέσατε στην Τράπεζα της Ελλάδας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου