31 Οκτ 2015

ΛΑ.Σ Βορείου Αιγαίου: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Στις 22 Οκτώβρη συνήλθε το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου  και συζήτησε, μεταξύ άλλων, το μεταναστευτικό:



          - Η εισηγήτρια   Περιφερειάρχης κ. Χρ. Καλογήρου, αναφέρθηκε στις ενέργειες και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και στις επισκέψεις των διαφόρων αξιωματούχων της ΕΕ και της κυβέρνησης, αποφεύγοντας φυσικά να αναφερθεί στις πραγματικές αιτίες που το προκαλούν.



Παρεμβαίνοντας οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισαν ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν έπεσαν από τον ουρανό. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τις πατρίδες τους και να υποστούν αφάνταστες ταλαιπωρίες, πολλοί χάνοντας και τη ζωή τους, κυνηγημένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία) και από το μαχαίρι των τζιχντιστών, που εξόπλισαν και εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Προέδρου Άσαντ. Είναι δηλαδή αυτές οι μαρτυρικές ψυχές θύματα των άγριων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ποιος θα αρπάξει το μεγαλύτερο φιλέτο του πλούτου των χωρών προέλευσής τους. Σημείωσαν ότι προφανώς αυτοί οι  αξιωματούχοι πρέπει να ήλθαν στη Λέσβο για καμαρώσουν τα αποτελέσματα της βρώμικης δουλειάς τους.



Μεγάλη ευθύνη φέρει και η ελληνική κυβέρνηση όχι απλά ως μέλος των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά και ως ενεργά συμμετέχουσα στους επιθετικούς σχεδιασμούς και εγκληματικές δραστηριότητές τους, διατηρώντας την βάση της Σούδας στην  Κρήτη και  στο Ακτιο, το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και προτείνοντας να μετατραπεί η Κάρπαθος σε ΝΑΤΟϊκή βάση. Διατείνεται ότι έτσι αναβαθμίζει την «γεωστρατηγική θέση» της Ελλάδας και διεκδικεί το ρόλο του υπερασπιστή των «συνόρων της ΕΕ», απεμπολώντας ουσιαστικά τα κυριαρχικά μας  δικαιώματα. Και δεν μας είπε η κ. Καλογήρου, μιλώντας για τη συνάντηση της με τον κ. Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Κομμισιον, τι του είπε για την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει κοινή επιτήρηση του Αιγαίου, από Τουρκία και Ελλάδα, όπως απαίτησε και η Μέρκελ  και δέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς και ο κ. Τσίπρας. Όπως καταλαβαίνουμε, τόνισαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις για τη χώρα και το λαό  μας.



Και είναι προκλητικά κροκοδείλια τα δάκρυα που χύνουν για τους πνιγμούς των προσφύγων αφού η δική τους δράση τους οδήγησε στο θάνατο τους. Απόδειξη της υποκρισίας τους είναι και η πρόθεση τους να δεχτούν ελάχιστους μόνο πρόσφυγες στη χώρα τους και μάλιστα μόνο από τη Συρία, λες και στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες δεν μαίνονται  ο πόλεμος και οι εγκληματικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.



Είμαστε μάρτυρες στα νησιά μας μιας απερίγραπτης τραγωδίας που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, που, μετά από μηνών ταλαιπωρία και κακοποίηση, βρίσκονται εδώ σε απάνθρωπες συνθήκες, δεχόμενοι  την συγκινητική αλληλεγγύη από την πλευρά των κατοίκων των νησιών μας και δυστυχώς στο έλεος μιας αισχροκερδοσκοπικής ασυδοσίας ορισμένων. Φυσικά δεν είναι λίγα και τα προβλήματα που δημιουργούντα και για τους ίδιους τους κατοίκους των νησιών μας. Αλλά για όλα αυτά ευθύνονται κυρίως οι κυβερνώντες, χωρίς να απαλλάσσεται και η Περιφέρεια, η οποία προτίμησε να καταθέσει, πειθαρχώντας στη κυβέρνηση και παρά την κατηγορηματική αντίθεσή μας, τα ταμιακά  διαθέσιμα της Περιφέρειας δηλ.2,5 εκατομμύρια ευρώ, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, ενώ θα μπορούσε, ένα τουλάχιστον μέρος να διατεθεί σήμερα για μια στοιχειώδη συμβολή στην περιποίηση αυτών των δύστυχων ανθρώπων. Ούτε επίσης απαλλάσσεται η Περιφέρεια με τον ξενώνα που ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης ότι σκοπεύει να χτίσει (πότε άραγε;) με δυο εκατομ. Ευρώ δανειο για 200 προσφυγόπουλα.



Προτείνουμε άμεσα



Αγώνα για να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σε κάθε περίπτωση να μη συμμετέχει η χώρα μας, με κανένα τρόπο, σ’ αυτές.

Ξεσκέπασμα και καταγγελία των εγκληματικών προτάσεων και δράσης της «Χρυσής Αυγής»

Αγώνας για κατάργηση των  Δουβλίνων, της Σένγκεν και της Frontex,

Να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν πλήρως οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στην υποδοχή, περίθαλψη, σίτιση, στέγαση, καταγραφή και αναχώρηση για τον τελικό προορισμό που επιθυμούν οι πρόσφυγες και μεταναστες.

Δημιουργία 3 μεγάλων κέντρων υποδοχής σκεπασμένων για τις 2-3 μέρες που θα περνούν στα νησιά ώσπου να αναχωρήσουν.

Γι’ αυτά όμως χρειάζονται χρήματα που πρέπει να απαιτήσουμε από τους υπαίτιους αυτού του δράματος :ΕΕ και ΗΠΑ



Είμαστε αντίθετοι με τα περιβόητα «Hot-spots» διότι πρόκειται για κέντρα διαλογής των προσφύγων που θα είναι κερδοφόροι για τους ευρωπαίους κεφαλαιοκράτες. Οι χώρες της ΕΕ είναι υποχρεωμένες να δεχτούν τα θύματά τους.



Μυτιλήνη, 26 Οκτώβρη 2015                                           
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου