4 Φεβ 2015

Ερώτηση προς την Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου για την υποβάθμιση των σχολείων Κάσπακα και Θάνους στη Λήμνο

ΕΡΩΤΗΣΗ
 Προς την κα. Περιφερειάρχη  Β. Αιγαίου
Θέμα: Υποβάθμιση σχολείων Κάσπακα, Θάνους στη Λήμνο
Όπως μας ενημερώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα και Θάνους, η κατάσταση στα σχολεία αυτά φέτος είναι τραγική γιατί υπολειτουργούν ως διθέσια, αντί τριθέσια που ήταν, με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, αγνοώντας την κατηγορηματική αντίθεση και τις διαμαρτυρίες  τόσο των εκπαιδευτικών και των γονέων, όσο και των Τοπικών Συμβουλίων, των κατοίκων των χωριών καθώς και την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου της Λήμνου,  την οποία, κ. Περιφερειάρχη, πολύ καλά γνωρίζετε και είχατε υποσχεθεί  ότι θα την  ικανοποιήσετε.
Υπενθυμίζουμε ότι επανειλημμένα επιχειρήσαμε να θέσουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μάταια όμως, λόγω άρνησης του Προεδρείου του. 
Ρωτούμε  με ποιες ενέργειες θα στηρίξετε και θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα των γονέων, των εκπαιδευτικών και των τοπικών κοινωνιών του Κάσπακα και του Θάνους καθώς και του Δήμου Λήμνου ή έστω  αν θα τεθεί το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου