7 Σεπ 2014

Η δέσμευση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1-9-2014)
Δέσμευση απέναντι στο λαό της Σάμου, ότι θα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή των αγώνων για τα λαϊκά δικαιώματα ανέλαβαν με κοινή τους δήλωση οι Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Τζίχας πήρε το λόγο και είπε: «Σεβόμενοι απόλυτα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός, θεωρούμε ότι η αποψινή διαδικασία έχει καθαρά και μόνο πολιτικό περιεχόμενο και αφορά τη δέσμευσή μας ότι θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του λαού που μας εξέλεξε. Γι’ αυτό το λόγο εμείς οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέτουμε ενώπιόν σας και στα πρακτικά της σημερινής διαδικασίας την παρακάτω κοινή δήλωση:

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σάμου ορκιζόμαστε στη τιμή και τη συνείδησή μας ότι θα υπηρετήσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας του νησιού μας και γενικότερα τα συμφέροντα του λαού της πατρίδας μας.

Επαναβεβαιώνουμε σήμερα με αφορμή την ορκωμοσία μας , την δέσμευσή μας ότι θα είμαστε στη πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να χτιστεί η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική σύμπλευση όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και το Δήμο, που κινούνται στη «ρότα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξυπηρετώντας με διαφορετικούς τρόπους τα συμφέροντα των καταχραστών του λαϊκού πλούτου.
Δηλώνουμε ότι οι παρεμβάσεις μας και η αγωνιστική συμπόρευσή μας με το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα υπηρετούν, μεταξύ άλλων, την διεκδίκηση:

  • Μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, καμιά απόλυση εργαζόμενου στο Δήμο, ενίσχυση των υπηρεσιών του με το απαραίτητο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατοχύρωση θεσμικής, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρους χρηματοδότησης από τον  κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες του δήμου.
  • Διασφάλισης της δημοτικής και γενικότερα της λαϊκής δημόσιας περιουσίας. Καμιά εκχώρηση, εκποίηση ή παραχώρηση εκμετάλλευσης σε τρίτους με οποιαδήποτε μορφή.
  • Της προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, της ελάφρυνσής τους από τα δημοτικά τέλη, τα χαράτσια και τη φοροληστεία.
  • Κρατικής χρηματοδότησης προγραμμάτων χορήγησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε φτωχά νοικοκυριά, προγραμμάτων σίτισης, ιατρικής και φαρμακευτικής στήριξης, αποκλειστικά μέσω των υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με εργατικές και λαϊκές οργανώσεις. Ειδική μέριμνα και αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες
  • Δωρεάν και σύγχρονων παροχών υγείας, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου, και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, στελέχωση και εξοπλισμός των  αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων.
  • Στήριξης όλων των προνοιακών δομών όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος»,στην κατεύθυνση ένταξής τους σε Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας.
  • Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Συγκοινωνιών, για φθηνές, τακτικές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες.
  • Στήριξης της αγροτικής παραγωγής, υποστήριξης της ΕΟΣΣ και της αναγκαστικότητας, για να μην πέσει το Σαμιώτικο κρασί στα νύχια των εμποροβιομηχάνων.
  • Έργων που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες όπως ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, καθαριότητα, αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές. Καμιά εκχώρηση υπηρεσιών και έργων σε ιδιώτες με οποιαδήποτε μορφή.
ΣΑΜΟΣ 31-8-2014
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΖΙΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΥΛΟΣ
ΔΙΟΛΕΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΡΗΤΙΚΟΥ  ΣΟΦΙΑ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ
ΦΤΥΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΥΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΡΥΔΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΜΑΓΔΑΝΟΖΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΙΓΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου