25 Απρ 2015

Ο Δήμος Ικαρίας για τα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων και Περιφερειών

Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένουτης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝ.ΕΛ που δεσμεύει «αναδρομικά» τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Στις 20 Απρίλη η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει χέρι (και μάλιστα αναδρομικά από  17/3) στα ταμειακά διαθέσιμα  δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών. Οι φορείς αυτοί υποχρεώνονται να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα  στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται μόνο τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη ταμειακών τους υποχρεώσεων για το επόμενο δεκαπενθήμερο.                          

Μετά το  δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί;  

Σε ότι αφορά τον δήμο Ικαρίας η  απόφαση αυτή σημαίνει ότι τίθενται σε κίνδυνο αφενός οι λειτουργίες και οι δομές του δήμου, αφετέρου τα έργα που ήδη υλοποιεί και σχεδίαζε  να υλοποιήσει ο Δήμος. 
Εκ μέρους της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας καταγγέλλουμε την ενέργεια  της συγκυβέρνησης, να πάρει τα λεφτά των εργαζομένων για να αποπληρώσει ένα χρέος που δεν το έχει δημιουργήσει ο λαός και δηλώνουμε ότι δε θα καταθέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, και  αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η διαπραγμάτευσή μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των άνεργων, συνολικά του ελληνικού λαού.
 Το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας  τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα καθορίσει σε συνεδρίαση του, την στάση του δήμου Ικαρίας  απέναντι σε αυτή την ενέργεια της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ που πλήττει τη «ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης» .

ΔΗΜΟΣ   ΙΚΑΡΙΑΣ

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου