29 Ιουλ 2014

Το 2ο τεύχος του Περιοδικού Ενημερωτικού Δελτίου της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου



 Μπορείτε να το διαβάσετε ή να το κατεβάσετε και από εδώ: Λ.Α.Σ - Ενημερωτικό, 2ο τ.

Διαβάστε ακόμα:
1ο τεύχος του Περιοδικού Ενημερωτικού Δελτίου της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου
3ο τεύχος του Περιοδικού Ενημερωτικού Δελτίου της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου  
4ο τεύχος του Περιοδικού Ενημερωτικού Δελτίου της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου  

5ο τεύχος του Περιοδικού Ενημερωτικού Δελτίου της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου
 

Επιστολή του Στρατή Κόρακα προς τον πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου Β. Αιγαίου για απερίγραπτο έγκλημα γενοκτονίας σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού Λαού από το Ισραήλ

  

 Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίο


Μυτιλήνη, 25 Ιουλίου 2014,
Κύριε Πρόεδρε,

Αυτές τις τελευταίες 20 μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά στα μάτια μας ένα στυγερό, απερίγραπτο έγκλημα γενοκτονίας σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού Λαού από το Ισραήλ, που δεν ανέχεται  τη θέληση  του Λαού αυτού να έχει την δική του Πατρίδα και να απολαμβάνει τα κυριαρχικά του δικαιώματα στο έδαφος της.

20 Ιουλ 2014

Διαβάστε το 1ο τεύχος του Περιοδικού Ενημερωτικού Δελτίου της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου

Διαβάστε το ΕΔΩ
Φίλες και φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε την έκδοση του 1ου τεύχους του Περιοδικού Ενημερωτικού Δελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου, των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ που συσπείρωσαν φίλους και συναγωνιστές στον κοινό αγώνα για το σήμερα μια ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης, αλλά και για το ελπιδοφόρο αύριο της αντεπίθεσης του λαού, για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 


Λήμνος: Πικετοφορία συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στη Μύρινα της Λήμνου, πικετοφορία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης. 
Στο ξεκίνημα της πικετοφορίας μίλησε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, Βαγγέλης Αγάς, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

16 Ιουλ 2014

Όχι στην "αξιολόγηση" καρμανιόλα

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους στις Περιφερειακές Ενότητες Χίου, Σάμου και Ικαρίας, που, συσπειρωμένοι στους συλλόγους τους, αντιστέκονται και αρνούνται να εφαρμόσουν τις αντεργατικές διατάξεις της «αξιολόγησης» απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στην ψυχολογική τρομοκρατία. Να αγωνιστούν για την κατάργηση του ν. 4250/2014 και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και της ΕΕ.


8 Ιουλ 2014

Έκλεισαν την "ΕΝΑ" Χίου με ψεύτικα στοιχεία και τώρα πληρώνουμε το μάρμαρο. Καταγγελία του Στρατή Κόρακα

ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ «ΕΝΑ» ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ. 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ 
 
Κύριε Πρόεδρε,

Όπως θα θυμάστε, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ένα από τα θέματα που συζητήσαμε ήταν η εκκαθάριση της ΕΝΑ Χίου. Κατά τη συζήτηση υπήρξε  αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γανιάρη και εμένα. Τοποθετούμενος, πράγματι, επί του θέματος δήλωσα ότι καταψηφίζουμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση, διότι θεωρούμε ότι κακώς αποφάσισε το Περιφ. Συμβούλιο, τον Ιούλιο 2011, το κλείσιμο της εταιρίας, βασιζόμενο σε αναληθή διαβεβαίωση του κ. Γανιάρη ότι η ΕΝΑ είχε ήδη τρείς ζημιογόνες χρήσεις ενώ στη πραγματικότητα είχε μόνο δύο, δηλ. 2009 και 2010, ενώ η χρήση του έτους 2011 ήταν κερδοφόρα μέχρι τον Ιούνιο 2011 και μάλιστα με κέρδη πάνω από 50.000 ευρώ! Άρα, σύμφωνα με το νόμο, δεν έπρεπε να πάει σε εκκαθάριση η ΕΝΑ. Ο κ. Γανιάρης με διέψευσε, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει και βεβαίωση από κάποιο αρμόδιο που βεβαιώνει ότι ήταν και τότε ζημιογόνα η χρήση.

Σε δεινή θέση οι κτηνοτρόφοι της Χίου εξαιτίας των προστίμων που επέβαλλαν οι πρώην δήμαρχοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΟΥ  ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στα όριά τους βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας που εκτός από την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τους έχει καταδικάσει σε αφανισμό με τις πανάκριβες ζωοτροφές, τις επιπλέον φορολογίες, την εξευτελιστική τιμή στο γάλα, τη στυγνή εκμετάλλευση από του γαλακτοβιομήχανους, την έλλειψη βοσκοτόπων και πολιτικής, γενικότερα, που να εξασφαλίζει το επάγγελμά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και  νόμους απάνθρωπους, εξοντωτικούς,  τους στερούν κυριολεκτικά το ψωμί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους (κυρίως από πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί) περικόπτοντας, στην ουσία, τις επιδοτήσεις, που ως γνωστό  δεν καλύπτουν μεν τα όσα χάνουν, αλλά είναι ένα απαραίτητες για να συνεχίσουν το επάγγελμά τους.
 

2 Ιουλ 2014

Απαιτούμε καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με σύγχρονα πλοία - Παρέμβαση του Στρατή Κόρακα στη συνεδρίαση του ΣΑΣ

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), την 1η Ιούλη 2014, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της ανανέωσης, για τρία ακόμη χρόνια, του παμπάλαιου (υπερσαραντάχρονου!!!) πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», στο δρομολόγιο Λαύριο - Αη Στράτης - Λήμνος.

Στη συνεδρίαση αυτή (από την οποία απουσίασαν οι τρεις βουλευτές του νομού καθώς και ο σημερινός περιφερειάρχης και η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης, παρά το ότι είχαν ενημερωθεί από τον αντιδήμαρχο Λήμνου) παραβρέθηκε ο Στρατής Κόρακας, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου και του ΚΚΕ


Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για την ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ της Μυτιλήνης

Θέμα: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ της Μυτιλήνης

Μαζικά στο σφυρί βγάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπόσχονται κέρδη στους "επενδυτές", παραδίδοντας στο ΤΑΪΠΕΔ την πλήρη κυριότητα τους και παραχωρώντας τα στη συνέχεια για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, όπου η λειτουργία και η χρήση τους θα γίνει απλησίαστη για τις λαϊκές οικογένειες. 


Υιοθέτηση προτάσεων της ΛΑ.Σ Βορείου Αιγαίου για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βρίσας και την Καταστροφή Χημικών όπλων

         Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ  

Στην τελευταία συνεδρίαση του, 18.06.2014, το Περιφ.  Β. Αιγαίου υιοθέτησε ομόφωνα τις παρακάτω δύο προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.



Παραθέτουμε το πρακτικό του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Ανακοίνωση της ΛΑ.Σ Σάμου για τη Νησιωτικότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (2-7-2014)
Εδώ και λίγες μέρες, εκδηλώθηκε η πρώτη μετεκλογική παρέμβαση του νέου δημάρχου Σάμου κ. Μιχ. Αγγελόπουλου με αντικείμενο την εφαρμογή της «νησιωτικότητας» όσον αφορά στα προβλήματα των νησιών, με έμφαση στο θέμα των θαλάσσιων μεταφορών.

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι  διαφορετικό από όλα αυτά που ακούμε χρόνια τώρα από τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της. Δηλαδή την επίκληση της περιβόητης νησιωτικότητας που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα αν και όποτε εφαρμοστεί. Γιατί μέχρι τώρα νησιωτικότητα ακούμε και νησιωτικότητα δεν βλέπουμε.